Hepimiz her gün yapıyoruz! Cep telefonu bomba gibi patladı bakın nedeni ne çıktı?

Dünyanın en çok cep telefonu kullanan ülkeleri arasında Türkiye ilk sıralarda yer alırken milyonlarca kişiye kritik bir uyarı yapıldı. Cep telefonu şarjdayken konuşmak ya da cep telefonu gece yatarken şarja takmak tehlikeli mi, cep telefonu neden patlar?

Akıllı cep telefonları hayatımıza her geçen gün biraz daha dahil olurken pek çok kişinin iş telefonu sahibi de olması ile 2 telefon kullandığı günümüzde cep telefonları yanlış kullanım ile adeta bombaya dönüşüyor. Pek çok kişinin her gün yaptığı basit hatalar sonucunda cep telefonları bomba gibi patlayabiliyor. 

Bu olaylardan biri de Adana'da yaşandı. Adana'da tamirciye getirilen cep telefonu bir anda bomba gibi patlarken büyük panik yaşanmasına neden oldu. Bataryasında yaşanan aşırı ısınma şikayeti nedeniyle cep telefonu tamircisine getirilen telefon saniyeler içerisinde patladı. Servis çalışanının kontrol amacı ile eline aldığı anda patlayan telefon ile yaşanan panik güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

CEP TELEFONU NEDEN ISINIR, NİYE PATLAR?

Cep telefonları için en dikkat edilmesi gereken nokta şarj süreleri ve batarya kullanımıdır. Günümüzde artık pek çok akıllı telefon modeli gömülü batarya ile satıldığı için açılmazken hatalı yapılan şarj ile hem cep telefonu bataryasının patlama riski artıyor hem de ömrü kısalıyor. Yaşanan olayı değerlendiren Cep Telefonu Teknik Servis Uzmanı Ramazan Özdemir önemli açıklamalarda bulundu. 

Özdemir cep telefonu kullanıcılarının yaptıkları en büyük hatanın cep telefonlarını şarja takarak uyumaları olduğunu belirterek yüzde 100 dolmasına rağmen sabaha kadar şarjda uzun süre kalan batarya hem ısınıyor hem de batarya ömrü kısalıyor. 

CEP TELEFONU ŞARJDAYKEN KONUŞMAK, KULLANMAK ZARARLI MI?

Günümüzde akıllı telefonların gün içerisinde sürekli olarak kullanılması ile şarjları hızlı bir şekilde tükenirken cep telefonu şarjdayken konuşmakta riskli bulunuyor. Cep telefonu bataryasının patlamasına neden olan etkenler;

  • Orijinal batarya ya da şarj cihazı kullanmamak, 
  • Telefon şarjdayken konuşmak ya da kullanmaya devam etmek, 
  • Telefonu dolmasına rağmen şarjdan çekmemek te patlama yaşanmasına neden oluyor.