Heyecan Dolu Maçın Galibi Fenerbahçe

Fenerbahçe Süper Lig'de sezonun ikinci yarısının açılışını Ümraniyespor deplasmanında yaptı. Özellikle son dakikaları nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maçı sarı lacivertliler ikinci yarıda bulduğu gollerle kazandı. Fenerbahçe bu kritik 3 puanla şampiyonluk yarışına tutundu.
Heyecan Dolu Maçın Galibi Fenerbahçe

Sezona fırtına gibi başlayan Fenerbahçe ilk yarının son haftalarına doğru kaybettiği puanlarla liderliği kaptırmış 4 puan da geri düşmüştü. Sezonun ikinci yarısını Ümraniyespor deplasmanıyla açan sarı lacivertliler, oldukça kritik bir 3 puan aldı. 

Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışında yara alan Fenerbahçe, ikinci yarıya galibiyetle başladı. Sezonun ilk maçında kendi evinde 3-3 berabere kaldığı rakibi Ümraniyespor'a konuk olan sarı lacivertliler, son anları nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maçtan 3 puanla ayrılan taraf olmayı başardı.

İlk Yarıda Gol Sesi Çıkmadı

Ümraniyespor Fenerbahçe mücadelesi beklenildiği gibi sarı lacivertli takımın baskılı ve istekli oyunuyla başladı. Ümraniyespor ise savunmada oldukça sağla durdu. İlk yarıda topun ve oyunun hakimi olan konuk ekip, aradığı golü bir türlü bulamadı. Fenerbahçe karşılaşmanın ilk yarısında tehlikeli ataklar geliştirmeyi başardı. Zaman zaman Ümraniyespor'un katı defansını geçmeyi başaran Fenerbahçe, özellikle Enner Valencia'nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda gole çok yaklaşsa da topu rakip ağlarla buluşturamadı.

Ümraniyespor ise top hakimiyetini rakibine bırakıp ilk maçta yaptığı gibi hızlı hücumlarla rakip kalede gol aradı. Ancak karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da kurguladığı taktiği sahaya yansıtmayı başarsa da beklenen gol gelmedi. Takımlar golsüz beraberlikle soyunma odasına gitti.

İkinci Yarı Gol Yağmuru

Ümraniyespor Fenerbahçe mücadelesinin ikinci yarısı kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Şampiyonluk hedefiyle her maça final havasında çıkan Fenerbahçe, ikinci yarı daha istekli ve gol bulmaya yönelik bir oyun sergiledi. 

Sarı lacivertli takımın aradığı gol 73. dakikada Belçikalı golcü Batshuayi ile geldi. Golcü oyuncu defansın arkasına atılan topu iyi kontrol etti. Ümraniyespor kalecisi Orkun'u da geçen Batshuayi, açısını kaybetse de topu ağlarla buluşturmayı başardı. 

Fenerbahçe'nin golünün ardından bu kez gol arayan taraf Ümraniyespor oldu. Ev sahibi ekip de çok geçmeden aradığı golü buldu. Sarı lacivertlilerin golünden hemen 5 dakika sonra bu kez sahneye Ümranyiespor adına Umut Nayir çıktı. 78. dakikada Fenerbahçe ağlarını havalandıran Umut duruma eşitliği getirdi.

Gollerin ardından bir anda tempo kazanan maçta Fenerbahçe yeniden üstünlük sayısı için yüklenmeye başladı. Sol kanada atılan topu Valencia içeri çevirdi. Maç boyunca Fenerbahçe'ye büyük zorluk çıkaran Ümraniyespor savunmasından gelen ters bir vuruşla top ağlarla buluştu ve konuk ekip yeniden öne geçti.

Son Anlar Nefes Kesti

Ümraniyespor Fenerbahçe karşılaşmasının sonuna maçın hakemi Abdulkadir Bitigen tarafından oynanmamış süre olarak 10 dakika eklendi. Fenerbahçe'nin ilk golüne 5 dakikada cevap veren Ümraniyespor, bu 10 dakikada yeniden beraberliği yakalamak için atak geliştirmeye başladı. 

Ümraniyespor golcü oyuncusu Umut Nayir ile bir kez daha beraberliği yakaladı. Defansın arkasına sarkan Umut, sol çaprazdan topu düzgün bir vuruşla uzak direk dibine gönderdi. İlk anda hakem orta noktayı gösterse de VAR'dan pozisyonu incelemesi yönünde bir davet geldi. 

VAR'ın tavsiyesi üzerine bir süre pozisyonu inceleyen Abdülkadir Bitigen, gol pozisyonunun başlangıcında Batshuayi'den topu kazanan Glumac'ın faul yaptığını tespit etti ve gol geçerlilik kazanmadı.

Ümraniyespor'dan İtiraz

Hakem Bitigen'e gelen VAR tavsiyesi sonrası Ümraniyespor'un teknik heyeti ve futbolcuları yoğun bir itiraza başladı. Hakem pozisyonu izlerken VAR monitörünün başı adeta ana baba günüydü. Golün iptal edilmesiyle birlikte ise itirazların dozu arttı. Ümraniyespor'da Onur Atasayar itirazdan sarı kart gördü. İtiraza devam eden Onur, hakemi alkışlayınca aynı pozisyonda bir sarı kart daha görerek oyundan ihraç edildi.

10 kişi kalan Ümraniyespor mücadeleye devam etti. Duraklama anlarında baskıyı artıran Ümraniyespor, tüm çabayı göstermesine rağmen golü bulamadı. Tabelada 10 dakika uzatma gösterilen karşılaşma 107. dakikada hakemin son düdüğü ile Fenerbahçe galibiyetiyle sonuçlandı.