İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye'de Kaç Suriyeli Çocuğun Doğduğunu Açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de doğan Suriyeli çocukların sayısını açıkladı. Türkiye’de kaç Suriyeli çocuk doğdu?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye'de Kaç Suriyeli Çocuğun Doğduğunu Açıkladı!

Türkiye’deki Suriyeli göçmenler ile alakalı olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu Türkiye’de doğan Suriyelilerin sayısını da resmen duyurdu. Suriyelilerin savaştan kaçtıklarını ve Türkiye’nin mazlumlara kucak açtığını söyleyen Bakan Soylu, Türkiye’nin tarihsel ve insani sorumluluğunu yerine getirdiğini ifade etti.

BAKAN SOYLU'DAN SURİYELİ GÖÇMENLER AÇIKLAMASI

Dünyanın çeşitli yerlerinde insanların vatanlarından ayrılmak zorunda kaldıklarını söyleyen Bakan Soylu, “Dünyada zorla yerlerinden edilmiş insanların sayısı 100 milyonu geçiyor. Ortalığı karıştırıp çözümsüz bırakıyorlar. İnsanların inançlarını, dinlerini, milli değerlerini yaşamalarını engelliyorlar. Bu işin yarın nerelere gidebileceğini ise tahmin bile edemiyorlar.” dedi.

TÜRKİYE BU SORUNUN MÜSEBBİBİ DEĞİL

Göç konusunda yaşananların müsebbibinin asla Türkiye olmadığını söyleyen Bakan Süleyman Soylu, “Türkiye bu sorunun müsebbibi değildir ama hem coğrafi konumu hem de medeniyet konumu ile Türkiye doğrudan meselenin muhatabıdır. Bizim insanımız üç kuruş için insanlıktan çıkmamıştır, çıkmayacaktır. Türkiye bir yandan terörle mücadele ederken diğer yandan da göçü yönetiyor. Türkiye düzensiz göç ile de mücadele ediyor. Bunu yaparken de vicdan ve merhameti de bir tarafa bırakmıyor.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE KAÇ SURİYELİ ÇOCUK DOĞDU?

Türkiye’de doğan Suriyelilerin sayısını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ülke olarak bir sınava tabi tutuluyoruz. Biz büyük hedeflerin yolcularıyız. Kimse bizim yaşanan trajediye sessiz kalmamızı beklemesin. 700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz Türkiye’de doğdu. Bana isterlerse de kızsınlar, ne söylerlerse söylesinler. Bu topraklar üzerinde 700 binin üstünde alem meydana getirdiler. Bu büyük bir zenginliktir.” şeklinde konuştu.

Dünya ile makası kapatmaya devam ettiklerini söyleyen Bakan Süleyman Soylu, “Dünya ile aramızda makas vardı ama şimdi bu makası kapatıyoruz. Biz bu sınavdan hep beraber başarılı çıkmak zorundayız. Hep birlikte kardeşliği kazandıracağız. Hep birlikte bu coğrafyada doğan çocukların kendi coğrafyaları ile kavuşmalarını sağlayan bir zihniyeti ortaya koyacağız.” dedi.