İçişleri Bakanlığı iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı!

İçişleri Bakanlığı, Menderes Belediye Başkanı ve Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı!

Son dakika bilgisine göre Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar gözaltına alınmıştı. Belediyenin taşınmazlarını değeri altında satarak kamu zararı oluşturduğu tespit edilen Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 

İçişleri Bakanlığı iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı!

İzmir Menderes Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde yapılan usulsüzlüklerin tespit edilmesi üzerine 10 milyon liralık kamu zararının oluştuğu ifade edildi.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Meclis üyesi Ertan Güleç, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İçişleri Bakanlığı ise soruşturmanın seyri ve suç delillerinin karartılmaması için Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Belediye Meclis üyesi Ertan Güleç soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için görevden uzaklaştırıldı. 

Öte yandan Aksaray Yenikent Belde Belediyesinde, beldenin özel mülkiyetindeki taşınmazları satarak haksız kazanç elde edilmesiyle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak, soruşturma ve kovuşturma sürecinde delillerin karartılmaması için İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile görevden uzaklaştırıldı. Ayrıca Mehmet Emin Yumuşak'ın daha önce MHP'den istifa ederek seçimlere bağımsız aday olarak katıldığı biliniyor.