İlk seçim sonuçları geldi! Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranları belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Türkiye bugün sandık başına gitti. İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk sonuçlar açıklandı.
İlk seçim sonuçları geldi! Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranları belli oldu!

Türkiye bugün gelecek dönem Cumhurbaşkanı olarak ülkeyi yönetecek ismin kim olduğunu belirlemek için sandık başına gitti. Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Recep Yayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında karar verdiler. Saat 17:00’da ise oy verme işlemi sona ererek sandıklar kapandı. Ardından ise oy sayımına geçildi.

İLK SONUÇLAR AÇIKLANDI!

YSK’nın seçim sonuçlarının açıklanmasına dair yasağı saat 18:15 itibariyle kaldırmasının ardından ilk sonuçlar da açıklandı. Anadolu Ajansı verilerine göre şu ana kadar ülke genelinde sandıkların yüzde 42,8’i açıldı. Açılan sandıklarda Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 57,09, Kemal Kılıçdaroğlu’na ise yüzde 42,91 oranlarında oy çıktı. Oy sayımları devam ederken heyecanlı bir yarışı vatandaşlar ilgiyle takip etmeye devam ediyorlar.

KATILIMIN DAHA AZ OLMASI BEKLENİYOR

14 Mayıs seçimlerine göre Cumhurbaşkanlığı seçimine katılın bugün daha az oldu. Vatandaşlar ilk turda olduğu kadar seçimlere yoğun ilgi göstermediler. Henüz resmi rakamlar açıklanmadı ancak seçime katılık oranının ilk tura göre biraz daha düşük olması bekleniyor.

MİLLET KARARINI VERDİ!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için vatandaşların kullandıkları oyların sayımı devam ediyor. Tek pusulanın olması nedeniyle oy sayımı hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Resmi olmayan seçim sonuçlarının 1-2 saatlik bir süre içerisinde belli olması bekleniyor. Resmi seçim sonuçları ise ilerleyen günlerde YSK tarafından kamuoyuna ilan edilecek.