İlk tur sonucunu birebir bilmişti! SONAR ikinci tur Cumhurbaşkanı seçim anketi sonucunu açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur sonucunu tam isabetle bilen SONAR Araştırma Şirketi’nin ikinci tur seçimi için de oy tahminleri belli oldu. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde SONAR’a göre hangi aday yüzde kaç oy olacak?
İlk tur sonucunu birebir bilmişti! SONAR ikinci tur Cumhurbaşkanı seçim anketi sonucunu açıkladı!

Türkiye yarın sandık başına giderek gelecek 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanını belirleyecek. Yaklaşık 60 milyon vatandaşın oy kullanacağı seçimlerin sonuçları şimdiden büyük bir heyecanla beklenmeye başlandı. Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçimde en çok oyu alan aday Cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair seçim anketleri de gelmeye devam ediyor.

SONAR TAM İSABETLE BİLMİŞTİ!

Anket şirketleri 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde büyük bir fiyasko ile karşılaşmıştılar. Çoğu anket şirketinin seçim anketi sınıfta kalmıştı. Seçim sonuçlarını en isabetli oranlarla tahmin eden şirket ise SONAR olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 49 oy alacağını bilen SONAR bu sonucu ile büyük çıkış yapmıştı. SONAR’ın ikinci tur seçim anketi sonucu da belli oldu.

HAKAN BAYRAKÇI AÇIKLADI!

SONAR Araştırma Şirketi’nin sahibi Hakan Bayrakçı yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı son anket sonucunu açıkladı. SONAR’a göre seçimden Recep tayyip Erdoğan zaferle çıkacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 53,8 oranında oy alacağını açıklayan Hakan Bayrakçı bu sonuçla Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğini duyurdu.

SONAR’ın anket sonucuna göre diğer aday Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 46,2 olacak. SONAR’ın iddiasına göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ilk tura göre düşecek. Yine aynı iddiaya göre Sinan Oğan’a verilen oylar da Recep Tayyip Erdoğan’a gidecek. Bu sonuca göre Zafer Partisi’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği destek Kılıçdaroğlu’nun oy oranına katkı sağlamayacak.

SONAR’ın ikin tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için açıkladığı seçim anketi sonucunun isabet oranı şimdiden merak konusu oldu. Yarın akşam Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar SONAR’ın seçim anketinin isabet oranı da konuşulacak.