İptal edilen KPSS 2022 sınavı için yeni sınav takvimi tarihi! İkinci sınav ne zaman, KPSS ücreti ne kadar, ücretsiz mi olacak?

Soruların sızdırıldığı ya da çalındığı iddia edilen KPSS sınavı için beklendiği üzere iptal kararı açıklandı. Peki, iptal edilen KPSS sınavı ne zaman tekrarlanacak, KPSS ücreti alınacak mı, ücretsiz mi olacak, KPSS sınavında para iadesi olacak mı?
İptal edilen KPSS 2022 sınavı için yeni sınav takvimi tarihi! İkinci sınav ne zaman, KPSS ücreti ne kadar, ücretsiz mi olacak?

31 Temmuz tarihinde düzenlenen KPSS sınavı hakkında ortaya atılan soru iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı. Yapılan soruşturmanın sonucunda beklendiği üzere KPSS 2022 sınavı iptale edildi. Hatırlanacağı üzere düzenlenen soruda bazı soruların özel bir yayınevi tarafından basılan sorular ile birebir aynı oldukları iddia edilmiş, bu iddialar üzerine ÖSYM açıklama yaparak iddiaları reddetmişti. 

Ancak sosyal medyada yaklaşık 20'ye yakın sorunun yayılması üzerine konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermiş, aynı gece ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevinden almıştı. Dün gece yarısı yeni ÖSYM Başkanı olarak Bayram Ali Ersoy atanırken beklenen açıklama bugün geldi. 

 ÖSYM BAŞKANI DUYURDU: YENİ KPSS SINAV TAKVİMİ 17 EYLÜL TARİHİNDE BAŞLAYACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ÖSYM Başkanı olarak atanan Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklama ile "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. (2022-KPSS) Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" diyerek beklendiği üzere sınavın iptal edildiğini açıkladı. 

 KPSS SINAVI ÜCRETİ NE KADAR, ÜCRETSİZ Mİ OLACAK, YENİ KPSS SINAVI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Yapılan açıklamada KPSS sınavının ne zaman yapılacağı yönündeki sorulara da yanıt verildi ve sınav takviminin 17 Eylül tarihinde ilan edileceği duyuruldu. Takvimin açıklanması ile beraber adaylar sınav başvurularını yapmaya başlayacaklar. 2022 KPSS sınavı tekrarı için ise ücret ödenmeyecek.