İstanbul - Ankara Anadolu Otoyolu yeni hız sınırı kaç km oldu 2022! İşte otobanlarda yeni hız sınırları!

Türkiye’de otoyol ve bölünmüş yollarda hız sınırı 1 Temmuz 2022’de değişti. Otobanlarda hız sınırı değişti. Ancak her otobanda aynı hız sınırı geçerli değil. Peki İstanbul – Ankara (Anadolu Otoyolu) hız sınırı kaç?
İstanbul - Ankara Anadolu Otoyolu yeni hız sınırı kaç km oldu 2022! İşte otobanlarda yeni hız sınırları!

Türkiye’de otoyollarda ve bölünmüş yollarda hız sınırları yeniden belirlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalanan ve 81 ile gönderilen genelge ile hız sınırları değişiklikleri bildirilerek uygulamaya sokuldu. Böylelikle Türkiye’de otobanlarda ve bölünmüş yollarda hız sınırları değişti.

OTOBANLARDA VE BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA HIZ SINIRLARI DEĞİŞTİ!

Hız sınırı değişikliği yapılmadan önce Türkiye’nin tamamında tüm otobanlarda hız sınırı 120 km olarak belirlenmişti. Ancak 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olan hız sınırı değişikliği ile beraber Aydın – İzmir otobanında farklı, Kuzey Marmara otobanında farklı hız sınırları uygulanmaya başlandı.

HIZ SINIRI DEĞİŞEN OTOBANLAR

1 Temmuz’dan itibaren hız sınırı değişikliği yapılan bazı otobanlar ve hız sınırları şöyle:

Edirne – İstanbul (Avrupa Otoyolu): Daha önce saatte 120 km olarak hız sınırı artık saatte 130 km olarak uygulanıyor
İstanbul – Ankara (Anadolu Otoyolu): Değişiklik yapılmadan önce 120 km hız sınırı olan bu otoyolda yeni hız sınırı 130 km olarak belirlendi
Niğde – Mersin – Şanlıurfa (Niğde – Tarsus Kesimi, Tarsus – Şanlıurfa Kesimi): Bu yolda da 120 km olan hız sınırı saatte 130 km’ye çıkarıldı
Çeşme – İzmir – Aydın (Çeşme – İzmir Kesimi ile İzmir – Aydın Kesimi): Hız sınırı değişikliği yapılarak 120 km olan hız sınırı 130 km’ye yükseltildi.

HIZ SINIRI 140 KM OLAN OTOYOLLAR

Hız sınırı 140 km olarak belirlenen otoyollar şöyle:

-Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya – Kurtköy – Odayeri – Kınalı bölümü
-Malkara – Çanakkale Otoyolu
-Gebze – İzmir / Menemen – Çandarlı otoyolu
-Ankara – Niğde Otoyolu

Öte yandan yapımı devam eden ve yeni proje ile yapılacak olan otoyollarda hız sınırları da şimdiden belirlendi. Buna göre yeni yollarda hız sınırı 20 km artırılmış şekilde 140 km olarak uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı’nın son belirlemesine göre tüm bölünmüş yollarda hız sınırı saatte 110 km ve şehirlerarası çift yönlü karayollarında da hız sınırı 90 km olarak uygulanacak.