İstanbul iftar çadırı listesi 2023! Hangi ilçelerde ve semtlerde iftar çadırı var?

Ramazan ayının gelmesi ile beraber illerde kurulan iftar çadırlarının yerleri araştırma konusu oluyor. İstanbul’da nerelerde iftar çadırı kuruldu? İstanbul iftar çadırı adresleri neler? İlçe ilçe İBB ve Kızılay iftar çadırı yerleri nerede?
İstanbul iftar çadırı listesi 2023! Hangi ilçelerde ve semtlerde iftar çadırı var?

İstanbul iftar çadırı son günlerin en önemli arama konularından birisi haline geldi. Ramazan ayında oruç tutan ama iftar saatinde evlerine ulaşamayacak vatandaşlar iftar yapabilecekleri iftar çadırlarının nerelerde kurulduğunu merak ediyorlar. İstanbul’da çok sayıda ilçede ve semtte iftar çadırı kuruldu.

İSTANBUL'DA İFTAR ÇADIRLARI NEREDE KURULACAK?

İstanbul’da iftar çadırı hizmetini her ramazan ayında olduğu gibi 2023’te de başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer belediyeler sunacaklar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar çadırı hizmeti için tüm hazırlıklar yapıldı. Bu kapsamda vatandaşlara iftar çadırında ikram edilecek iftar menüsü de belirlendi. İstanbul’un 60 farklı adresinde her gün binlerce kişinin iftar yapması ve oruç açması sağlanacak. İBB’nin iftar menüsünde çorba çeşitleri, etli ana yemekler, yardımcı yemekler, su, ayran ve tatlı bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’un tüm ilçelerinde iftar çadırı kuruldu. İftar çadırı merkezleri ise Üsküdar, Güngören, Eyüp, Ataşehir, Sultanahmet, Kadıköy, Beşiktaş, Arnavutköy, Bağcılar, Avcılar, Beykoz, Şişli gibi ilçeler olarak açıklandı. Tüm ilçelerin merkezi yerlerinde iftar çadırları kuruldu. Ayrıca ilçe belediyeleri de farklı noktalarda iftar çadırı hizmeti vermek için hazırlıklarını tamamladılar.

İBB İFTAR KUMANYASI DAĞITACAK!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iftar çadırının yanında iftar kumanyası dağıtma hizmeti de verecek. Evlerine iftara yetişemeyen vatandaşlar bu iftar kumanyalarını alarak oruçlarını açabilecekler. Her gün 15 farklı noktada bu kumanyalar vatandaşlara dağıtılacak. Kumanyalar çorba, sandviç çeşitleri, tatlı, su ve meyve suyundan oluşacak. İBB iftar kumanyası dağıtım yerlerini Mecidiyeköy, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Cevizlibağ metrobüs durakları, Yenikapı Marmaray İstasyonu, Beşiktaş ve Kadıköy İskelesi, Ümraniye, Kartal, Çekmeköy, Kozyatağı metro istasyonları, Eminönü, Üsküdar, Şirinevler meydanları olarak açıkladı.