İTÜ Peyman Roodgar Saffari kimdir, nereli, nereden mezun?

İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki misafir öğretim elemanları sosyal medyada gündem oldu. Dikkat çeken isimlerden biri olan Peyman Roodgar Saffari kimdir, nereli ortaya çıktı.
İTÜ Peyman Roodgar Saffari kimdir, nereli, nereden mezun?

Bugün paylaşılan bir görsel Türkiye’nin gündemine oturdu. Türkiye’nin en büyük ve başarılı üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) yabancı uyruklu öğretim görevlilerinin misafir olarak atanmış olması, sosyal medya kullanıcılarını kızdırdı. Kullanıcılar, Türkiye’de binlerce gencin sınavlarla boğuşup bir türlü giremediği öğretim elemanı kadrosuna yabancıların girmesine tepki gösteriyor.

Paylaşılan görselde İTÜ’ye Aamir Kamid, Faruukh Mazhar ve Peyman Roodgar Saffari adlı üç yabancı öğretim görevlisinin misafir olarak atandığı görüldü. Görsellerin hızla yayılması ardından birçok kişi bu üç öğretim görevlisini araştırmaya başladı. Peki, Peyman Roodgar Saffari kimdir, nereli, hangi ülke vatandaşı? İşte ortaya çıkan bilgiler.

İTÜ öğretim görevlisi Peyman Roodgar Saffari kimdir, nereli?

Sosyal medyanın gündemine oturarak eleştirilerin odağı olan bir diğer bilim insanı Doç. Dr. Peyman Roodgar Saffari oldu. Saffari’nin Linkedin hesabında nano maddeler, kompozit yapılar, ses iletimi vb. konularda çalışmaları bulunduğu görülüyor. Makaleleri 85 kez alıntılanan İranlı Dr. Peyman Roodgar Saffari, Tayland Thammasat Üniversitesi mezunu.

İTÜ Peyman Roodgar Saffari kimdir, nereli, nereden mezun?

İranlı Doç. Dr. Saffari hakkında Google arama motorlarında kısıtlı bilgiler bulunuyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak görev yapan Aamir Hamid, Farrukh Mazhar ve Peyman Roodgar Saffari çok daha uzun süre sosyal medyada konuşulacak gibi duruyor. Öyle ki  fotoğraflar ortaya çıkar çıkmaz binlerce kişi konu hakkında paylaşım yaptı ve yabancı öğretim elemanlarının İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bulunmasına sert tepki gösterdi.