İzmir'de iftar çadırları nerelerde kuruldu? İftar çadırı kurulan ilçeler ve mahalleler!

İzmir’de iftar çadırlarının nerelerde kurulduğu araştırılıyor. 2023 İzmir iftar çadırı yerleri neler? İzmir’de iftar çadırları hangi ilçeler, semtlerde, adreslerde kuruldu?
İzmir'de iftar çadırları nerelerde kuruldu? İftar çadırı kurulan ilçeler ve mahalleler!

Ramazan ayının gelmesi ile beraber belediyeler sosyal sorumluluk gereği evlerine iftara yetişemeyeceklere veya evlerinde iftar yapma imkanı bulunmayanlara yönelik hizmet verebilecek iftar çadırları kuruyorlar. Uzun yıllardır Türkiye’de gelenek haline gelen iftar çadırlarında çok sayıda vatandaş iftar yaparak orucunu açabiliyor. İzmir’de 2023 yılında kurulan iftar çadırlarının adresleri merak konusu olarak araştırılıyor:

İZMİR İFTAR ÇADIRLARI NEREDE KURULDU?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıla özel bir uygulamaya gidildiği bildirildi. Buna göre Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi iftar çadırı kurmayacak. Bu iftar çadırı uygulaması için harcanması gereken bütçe ise doğrudan deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlara yardım olarak gönderilecek. Ancak yine de İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’de iftar çadırı olmasa da medyan iftarları programlarına hız verecek.

İzmir’de en az 5 mahallede Ramazan ayı içerisinde mahalle iftarı düzenleneceği açıklandı. Bu mahallelerin hangileri olduğunun öğrenilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçilmesi veya belediyelerin ilanlarının takip edilmesi gerekiyor. İftar çadırı nerede sorusuna yanıt arayan İzmirlilere bu sorularının cevaplarını ilçe belediyeleri verebilir.

İZMİR’DE İFTAR ÇADIRI OLMAYACAK MI?

İzmir’de iftar çadırı kurulup kurulmayacağı konusunda büyükşehir belediyesi karar almış olsa da bu konuda ilçe belediyelerinin iftar çadırı açmalarının önünde herhangi bir engel bulunmuyor. İlçe belediyeleri ile irtibata geçilerek İzmir iftar çadırı uygulaması hakkında bilgi almak mümkün. Şu ana kadar İzmir’de iftar çadırı kurulan yer ile alakalı olarak herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Belediyelerden açıklamalar geldikçe bu haberimizde eklemeler yapılacaktır.