Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak Temmuz 2022?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak merak ediliyor. Kabine'nin gündeminde KYK öğrenim kredisi olacak.
Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak Temmuz 2022?

Her iki haftada bir düzenli olarak yapılan Kabine Toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun KYK kredilerine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından Kabine Toplantısı tarihi büyük önem teşkil ediyor.

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak Temmuz 2022?

Kabine Toplantısının ne zaman yapılacağını öğrenmek isteyen birçok kişi internette konu hakkında araştırma yapıyor. Bir önceki Kabine Toplantısında Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılmış ve asgari ücrete zam yapılabileceğine ilişkin sinyaller verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması ardından Temmuz ayı itibariyle hem asgari ücrete hem de memur ve emekli maaşlarına zam yapılmıştı.

Şimdi ise Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun KYK kredi geri ödemelerine ilişkin yaptığı açıklama, Kabine Toplantısının önemini artırdı. Bakan Kasapoğlu, KYK kredisi alan öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini söyleyerek konunun Kabine Toplantısında tartışılacağını ve kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı sonrasında duyuracağını açıklamıştı.

Bu gelişmenin ardından Kabine Toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Son Kabine Toplantısı, 27 Haziran 2022 tarihinde yapılmıştı. Bir sonraki Kabine’nin ne zaman toplanacağına ilişkin net bir tarih verilmedi ancak 18 Temmuz ya da 25 Temmuz’da Kabine Toplantısının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kabine’nin gündeminde neler var?

Bir sonraki Kabine’nin başlıca gündem konusu KYK öğrenim kredileri olacak. Yüksek faiz nedeniyle büyük bir geri ödeme külfetinin altına giren öğrenciler, ilgili taleplerini iletti. Şimdi ise KYK kredi borçları silinecek mi, KYK faizleri silinecek mi Kabine Toplantısının ardından belli olacak.