Kargo İçin İmza Atarken Dikkat! Vergi Rekortmeni İş İnsanına 330 Milyonluk Tuzak

Son zamanlarda online alışverişlerin artması nedeniyle kargo dolandırıcılığı olayları da arttı. İzmir'de defalarca vergi rekortmeni olan iş insanı da dolandırıcıların tuzağına düştü. Tam 330 milyon...
Kargo İçin İmza Atarken Dikkat! Vergi Rekortmeni İş İnsanına 330 Milyonluk Tuzak

İş insanı Seylan Yaz, 13 Şubat 2020'de İzmir Alsancak'ta bulunan şirketindeyken PTT görevlisi olarak kendisini tanıtan birisi geldi. Görevli iş insanına İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan gelen bir paket olduğunu söyledi. İş insanı kargo görevlisinin kimlik kartını görmek istedi. Kargocu da kartın arabada olduğunu isterse gidip alabileceğini söyledi. Teslim evrakları listesinde birden fazla isim ve imza gören iş insanı, imza atarak kargo paketini teslim aldı.

330 MİLYON LİRALIK İMZA

Sabah'ın haberine göre, gelen kargo paketini açan Yaz, Vergi Usul Kanunu ile ilgili birkaç kitapçık ve İngilizce broşürler gördü. Kargo paketinin aynı gün gönderildiğini de fark ederek Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Olaydan kısa bir süre sonra iş insanı Yaz hakkında 31 Mayıs 2019, ödeme tarihi 28 Ağustos 2020 olan 330 milyon liralık tek senetle icra takibi başlatıldığı öğrenildi.

Kargo İçin İmza Atarken Dikkat! Vergi Rekortmeni İş İnsanına 330 Milyonluk Tuzak

İCRAYA İTİRAZ EDİLDİ

Takip ve senet alacaklısı olarak görünen kişiyi tanımadığını belirten Yaz, icraya itiraz etti ve savcılığa durumu bildirdi. Söz konusu kişinin Romanya'da çok fazla dolandırıcılık eylemine karıştığı ve ceza aldığı sonrasında da Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçtığı tespit edildi.

Kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından PTT görevlisi kılığına giren ve iş insanı Yaz'ın imzasını alan sahte icra takibi başlatan 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler mahkeme tarafından tutuklandı. Şüpheliler hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Dava Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.