Kemal Belgin Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Gazetede Yazıyor, Neden Gündem Oldu?

Sosyal medya gündeminde bir süredir yer alan Kemal Belgin'in kim olduğu ve neden gündem olduğu merak konusu oldu. Spor dünyasında yakından takip edilen Kemal Belgin kimdir, nereli, hangi gazetede yazıyor ve neden gündem oldu? Haberimizde.
Kemal Belgin Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Gazetede Yazıyor, Neden Gündem Oldu?

Spora ilişkin tartışma programlarında ekranların tanınan simalarından olan Kemal Belgin bu sefer sosyal medyada gündem oldu. A Spor ekranlarında yaptığı yorumlar ile dikkat çeken Kemal Belgin'in kim olduğu ve neden gündem olduğu araştırma konusu oldu.

KEMAL BELGİN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1945 İstanbul Üsküdar doğumlu olan gazeteci yazar Kemal Belgin'in babası uzun yıllar Fenerbahçe Kulubü bünyesinde muhasebe ve vezne müdürü olarak çalışmış hatta bir dönem top koşturmuştur. Eski Fenerbahçeli futbolcu Mocuk Belgin'in de yeğenidir. Kemal Belgin de 1 sene Fenerbahçe genç takımında futbol oynadı. Saint Joseph lisesinden mezun olan Belgin iyi derecede Fransızca, İngilizce ve İtalyanca biliyor.

Kemal Belgin Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Gazetede Yazıyor, Neden Gündem Oldu?

İlk olarak Günaydın gazetesinde muhabir olarak iş hayatına girdi. Yeni İstanbul, Tercüman, Meydan, Fotospor, Akşam, Türkiye Gazetesi, Fanatik gazetelerinde spor sorumlusu, istihbarat şefi, köşe yazarı ve muhabir olarak çalıştı. 12 yıl TSYD Yönetim Kurulu Asbaşkanlığı yapan Belgin, genel sekreter ve dış ilişkiler sekreterliği, Fenerbahçe yüksek divan kurulu genel sekreterliği, 3 dönem dünya spor yazarları birliği spor delegesi olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde uzun yıllardır spor tarihi ve spor gazeteciliği dallarında öğretim görevlisi olarak görevini devam ediyor.

Televizyon dünyasında yakından tanınan Kemal Belgin, Ntv, Kanal D, Kanal 7, Habertürk, Atv, Tv5, Tgrt haber ve Tvnet kanallarında da programlar yaptı. Şu anda gazeteci yazar olarak çalışma hayatına devam ediyor.