Kılıçdaroğlu mu, Erdoğan mı? ALF Araştırma seçim anketi sonuçları açıklandı!

ALF Araştırma tarafından son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim anketinin sonuçları açıklandı. ALF araştırmanın seçim anketinde Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun destek oranları belli oldu.
Kılıçdaroğlu mu, Erdoğan mı? ALF Araştırma seçim anketi sonuçları açıklandı!

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nda yer alan siyasi partilerin ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından araştırma şirketleri seçim anketlerine hız verdiler. Dün ORC Araştırma tarafından seçim anketi sonuçları açıklanmıştı. Bugün ise ALF Araştırma yapılan son seçim anketini kamuoyuna duyurdu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANKETİ!

ALF Araştırma tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinde katılımcılara iki adaylı bir seçim olması durumunda oylarını kime verecekleri soruldu. ALF Araştırma tarafından yapılan anket çalışmasında uygulanan sistem de açıklandı. 6-7 Mart tarihlerinde toplam 26 ilde anket çalışması yapıldı. Bu verilerin Türkiye’deki siyasi tercihleri içeren 1770 anket kullanılarak toplandığı bildirildi. Elde edilen verilerin CATI Anket yöntemi ile oluşturulduğu belirtildi.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Açıklanan anket sonuçlarına göre ankete katılım gösterenlerin yüzde 55,1’i tercihlerini Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacaklarını açıkladılar. Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı ise yüzde 44,9 olarak ilan edildi. Anket çalışmasında başka herhangi bir detay yer almazken 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlere dair farklı anket sonuçları gelmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu mu, Erdoğan mı? ALF Araştırma seçim anketi sonuçları açıklandı!

SEÇİM KARARI RESMİLEŞMEDİ

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi için şu anda resmi bir karar alınmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını ilan etti. Resmi karar alınması için iki ayrı yol bulunuyor. İlk yol bu kararın TBMM’de alınması şeklinde olacak. Ancak muhalefet partilerinin buna sıcak bakmaması nedeniyle bu yol hiç denenmeyecek. İkinci yol ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkisiyle TBMM’yi feshetmesi ile seçim kararı alınacak. Bunun için ilgili karar 10 Mart’ta alınacak ve 11 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanacak. Seçimler yapılana kadar feshedilen TBMM görevine devam edebilecek. Bu yolla 14 Mayıs 2023 Pazar günü hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi yapılacak.