Kılıçdaroğlu'ndan EYT Sürecinin Uzamasına Sert Tepki

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara müjde olarak açıklanan EYT düzenlemesi henüz meclise gelmedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sürecin uzamasına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, EYT düzenlemesini Erdoğan'ın seçim oyunu olarak nitelendirdi.
Kılıçdaroğlu'ndan EYT Sürecinin Uzamasına Sert Tepki

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar uzun bir mücadelenin ardından emeklilik hakkını kazanmaya çok yakın. Erdoğan'ın müjdesiyle bayram eden EYT'li vatandaşların, sürecin beklenenden uzun sürmesiyle birlikte hevesi kursağında kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla EYT düzenlemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim oyunu olarak nitelendirdi.

Gündemin en sıcak maddelerinden biri olan EYT düzenlemesi henüz yasalaşmadı. Mecliste görüşülüp yasalaştıktan sonra milyonlarca vatandaşın emekli olmasının yolunu açacak olan düzenlemenin henüz meclise gelmemesi eleştirilere neden oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da EYT sürecini en sert dille eleştiren isimlerden biri oldu.

Meclis Sürecini Takip Ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının karşısına çıkarak yeni alınan bazı kararları açıkladı. Her kabine toplantısında olduğu gibi yeni müjdeler açıklayan Erdoğan, daha önce yine müjde olarak açıkladığı EYT konusuna da değindi.

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve tüm şartları belirlenmişti. Ancak henüz düzenleme mecliste görüşülmedi. Dolayısıyla emekli olmak için düzenlemenin mecliste kabul edilmesini bekleyen vatandaşların hevesi de bir miktar kursağında kaldı.

Son günlerde fazlasıyla gündeme gelen ve eleştirilere neden olan EYT ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama daha yaptı. Erdoğan, düzenlemenin tüm detaylarıyla hazırlandığını ve meclis sürecinin de takip edildiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu'ndan Sert Eleştiri

Milyonlarca vatandaş tarafından mecliste görüşülerek yasalaşması beklenen EYT düzenlemesi hakkında sorulan sorulara hükumet kanadından yetkililer kaçamak cevaplar veriliyor. Bir çok yetkili tarih konusunda net konuşmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada herhangi bir tarih zikretmedi.

Her ne kadar hafta içinde düzenlemenin meclis gündemine alınması beklense de Erdoğan'ın açıklamasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı EYT'lileri oyalamakla suçladı ve sert bir dille eleştirdi.

Millet Seçim Oyunlarından Bıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı EYT'li vatandaşları oyalamakla suçlayan Kılıçdaroğlu, EYT düzenlemesini Erdoğan'ın seçim oyunu olarak nitelendirdi. "EYT'lileri oyalamayı bırak. Millet artık senin seçim oyunlarından bıktı." diyen Kılıçdaroğlu, son günlerde üst üste açıklanan müjdelerin seçimler için son dakika çırpınışları olduğunu söyledi.