KKTC Milletvekili Doğuş Derya neden gündem oldu, ne dedi, kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

KKTC milletvekili Doğuş Derya en çok konuşulan kişiler arasına girdi. KKTC Parlamentosu’nda Türkiye aleyhinde konuşma yapan milletvekili Doğuş Derya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
KKTC Milletvekili Doğuş Derya neden gündem oldu, ne dedi, kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

KKTC Parlamentosu’nda milletvekili olarak görev yapan Doğuş Derya kısa bir süre içerisinde sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasına girdi. Oldukça tepki çeken isimler arasında kendisine yer buluna Doğuş Derya için araştırmalar hız kazandı. Doğuş Derya ne dedi? Doğuş Derya neden gündem oldu? Doğuş Derya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

DOĞUŞ DERYA NE DEDİ?

KKTC Parlamentosu’nda konuşma yapan Milletvekili Doğuş Derya Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulunarak, “Birileri milletçilik yarışını tutuldu diye bu ülkenin evlatlarının geleceği kararıyor. Kıbrıslı yurtsever bir Türk olarak konuşuyorum. Bir futbol taraftarı gibi bu konuyu ele alamayız. Biz bu ülkede silahlanmaya karşıyız. Her türlü militarist harekete karşıyız. Ülkemizin silahlandırılmasını istemiyoruz. Bunun karşısında durmak için de ne gerekirse yaparız. Siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu federal çözümü savunuyoruz.

Erdoğan KKTC’yi tanıyın demiş. Önce kendileri KKTC’yi tanısınlar. Bu ülkede ayrı bir devlet olduğunu ve bu devletin kurumları olduğunu, bir parlamentosu olduğunu tanısınlar. Sizler de bunu sorgulayın, siz bu ülkenin milletvekillerisiniz. Ona göre davranın ve biat kültüründen, konforlu koltuklarınızdan vazgeçin.” dedi.

DOĞUŞ DERYA KİMDİR?

1978 yılında KKTC Lefkoşa’da doğmuştur. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi’nde de yüksek lisans eğitimi alan Doğuş Derya Kıbrıs Gençlik Platformu’nun kurucu üyelerindendir. Türkiye’de yaşadığı dönemlerde çok sayıda kadın örgütünde aktif görev almıştır.

28 Temmuz 2013’te yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler’den Lefkoşa milletvekili seçilmiştir. O günden bari KKTC Parlamentosu’ndan milletvekili olarak görev yapmaktadır. Ayrıca KKTC Parlamentosu’nda çeşitli komisyonlarda görev almaktadır.