KPSS 2022 tekrarlanacak mı? Ne karar verilecek, yeni sınav ne zaman yapılır?

2022 KPSS sınavı tekrarlatılacak mı? KPSS lisans sınavı için ne karar verilecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KPSS kararı ne olacak? KPSS sınavı tekrarlatılırsa sınav ne zaman yapılır? KPSS lisans sınavı iptal kararı ne zaman çıkar?
KPSS 2022 tekrarlanacak mı? Ne karar verilecek, yeni sınav ne zaman yapılır?

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan 2022 KPSS Lisans sınavı hakkındaki iddialar büyük ses getirdi. Bu iddialara göre bir yayınevinin soruları ile ÖSYM'nin KPSSS sınavından sorduğu sorular birebir aynı. Hatta buna dair örnek sorular paylaşılırken bazı sorularda şıkların bile aynı olduğu gözlerden kaçmadı. Gün boyunca bu konuda büyük tepkiler oluşurken "KPSS sınavı tekrarlanacak mı" sorusunun cevabını yetkililerin vermeleri beklendi. 

KPSS SINAVI İPTAL EDİLECEK Mİ?

ÖSYM'nin yaptığı KPSS sınavına ilişkin soru skandalı iddialarının ardından bu sınavın iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyor. İddiaların etkisi büyüdükçe devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından konuya dair Devlet Denetleme Kuruluna talimat verildi. Devlet Denetleme Kurulu KPSS soru skandalı iddialarına konu olan sorulara dair kapsamlı bir inceleme yapacak ve bu inceleme neticesindeki değerlendirmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu değerlendirmelere göre KPSS sınavına ilişkin bir karara varacak. Ancak henüz KPSS sınavının iptal edilip edilmeyeceğine dair atılmış resmi bir adım bulunmuyor.

KPSS SINAVI TEKRARLANACAK MI?

KPSS sınavı ile alakalı olarak merak edilen konulardan birisi de bu sınavın tekrarlanıp tekrarlanmayacağı kararı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KPSS sorularına dair inceleme talimatının sonuçları burada etkili olacak. Eğer iddialar doğruysa KPSS sınavının tekrarlanması gündeme gelecek. Burada kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek ve bu karar neticesinde adımlar atılacak. Karar için ise 1 hafta 10 gün içerisinde netice alınması ve bu durumun kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. KPSS sınavı tekrarlanacak mı sorusunun cevabı bu şekilde ortaya çıkacak.

2022 KPSS TEKRARLANIRSA YENİ SINAV NE ZAMAN OLUR?

2022 KPSS için tekrarlama kararı çıkması durumunda yeni sınavın ne zaman olabileceği de merak ediliyor. Yaklaşık 10 gün içerisinde böyle bir karar alınması durumunda yeni sınavın 1 ay içerisinde yapılması bekleniyor. En iyi ihtimalle 2022 KPSS'nin tekrar sınavı Eylül ayının ilk 10 günü içerisinde yapılabilir. Bu durumda süreçler ÖSYM tarafından yönetilecek ve KPSS sınavına girecek olan adayların uyacağı takvim yine bu kurum tarafından açıklanacak.