Kurban Bayramında 9-10-11-12 Temmuz FAST, EFT, havale işlemi yapılır mı?

Kurban Bayramı tatilinde bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kişiler FAST, EFT, havale işlemleri yapılır mı araştırıyor.
Kurban Bayramında 9-10-11-12 Temmuz  FAST, EFT, havale işlemi yapılır mı?

Kurban Bayramında 9 günlük tatil ilan edilmesi nedeniyle bankalar bayram boyunca kapalı olacak. Birçok kişi bayramda bankacılık işlemlerini, ödemelerini nasıl gerçekleştireceğimiz merak ediyor. Bu konu hakkında en çok araştırılan ise bayramda fast /Eft ve havale işlemleri yapılıp yapılmayacağı oluyor.

Kurban Bayramında FAST/ EFT/ havale işlemi yapılır mı?

2022 yılında Kurban Bayramı 9-10-11-12 Temmuz tarihleri arasına denk geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatili hafta sonu ve 15 temmuz ile birleştirildi ve bayram tatili 9 güne çıkarıldı. Bu nedenle bankalar 9-10- 11-12-13-14-15 Temmuz tarihleri arasında kapalı olacak.

Bankacılık işlemlerini halletmek isteyen kişiler ise mobil bankacılık ve ATM'ler üzerinden EFT /FAST ve havale işlemi yapılır mı araştırıyor.

Resmi tatillerde Eft ve havale işlemleri yapılamıyor. Bayram tatili boyunca mobil uygulamalar, İnternet bankacılığı ve ATM'ler üzerinden bu işlemler gerçekleştirilemeyecek. Ancak Fast ile para gönderme işlemi günün her saatinde yapılabiliyor.

Bayram tatilinde Eft ya da havale ile para göndermek isteyen ya da hesabına para gelmesini bekleyen kişilerin, ilk işlemleri için bayram tatilinin sona ermesini beklemeleri gerekecek. Bankalardaki direkt işlemler ise 18 Temmuz tarihinde, bankaların mesaiye başlamaları ile devam edecek.

FAST işlemi, anlık para gönderme işlemi olduğu için anlık olarak para gönderebilir ya da hesabınıza gelen parayı anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Bayram süresince bankalar FAST işlemini gerçekleştirmeye devam edecek. Ancak Eft ve havale işlemi için bayram tatilinin bitmesi gerekecek. Çünkü resmi tatil günlerinde eft ve havale işlemi yapılamıyor.

Buna ek olarak mobil bankacılık ce İnternet bankacılığı üzerinden bayram tatili boyunca faturalarınızı da ödemeye devam edebileceksiniz.