Kurban Bayramı'nda Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Kritik Açıklama

Kurban Bayramı'nda hem kurban kesecekler hem de tatil planı olanlar havanın nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kritik açıklama geldi. Pek çok ilde sağanak yağış bekleniyor.
Kurban Bayramı'nda Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Kritik Açıklama

Türkiye geneli 9 günlük bayram tatili için hazırlıklarına devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı'nı da kapsayan 6 Temmuz-10 Temmuz 2022 tarihleri arası hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde birçok ilde sağanak yağış bekleniyor. Kurban Bayramı'nda Ankara, İzmir, İstanbul'da hava nasıl olacak?

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre, bayramın ilk iki günü 9-10 Temmuz 2022 tarihlerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Bayramın ilk günü 23 ilin sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Bu iller arasında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı ve Kastamonu yer alıyor. Bayramın ikinci günü de İstanbul, Yalova, Tekirdağ dahil Marmara'nın büyük bölümünde, Ege sahil şeridi ve Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış bekleniyor.

Kurban Bayramı'nda Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Kritik Açıklama

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bayramın ilk günü Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz bölgesinde yağmur beklendiğini, bayramın ikinci gününde de yağışların devam edeceğini, cumartesi ve pazar günleri İstanbul dahil olmak üzere Marmara bölgesindeki yağışların takip edileceğini açıkladı.

AREFE GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Kurban Bayramı arifesi olan cuma günü Marmara'da parçalı bulutlu ve aralıklı yağışlı hava etkili olacak. Doğu Karadeniz ile Erzurum ve Ağrı çevrelerinde de sağanak yağış etkili olacak.