Liberal Demokrat Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğini açıkladı

Millet İttifakı'na bir destek daha geldi. LDP tarafından yapılan açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun destekleneceği açıklandı.
Liberal Demokrat Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğini açıkladı

Liberal Demokrat Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğini açıkladı: 6'lı Masa'nın 6 Mart 2023 tarihinde cumhurbaşkanı  adayını açıklaması üzerine destek mesajları gelmeye başladı. 6'lı Masa'da yaşanan krizlerin ardından cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Liberal Demokrat Parti ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladılar.

LDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:; "LDP'den yapılan açıklamada, "Ekonomi görüşleriniz her ne kadar uyuşmasa da mevcut şartlar ve söylemler çerçevesinde hukuka saygı, çağdaş laik demokrasi ve şeffaf bir meclis için desteğimizin Millet İttifakı'ndan yana olduğunu kamuoyuna açıklarız" ifadeleri yer aldı." denildi. 

6 Mart Pazartesi günü Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılan 6'lı Masa toplantısı sonrasında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı açıklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı oldu. Bununla birlikte masada bulunan diğer liderler ise cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacaklar.

LDP KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEĞİNİ AÇIKLADI

Liberal Demokrat Parti tarafından yapılan açıklamada ekonomi görüşlerinin uyuşmaması durumunu hatırlatarak buna rağmen Millet İttifakı'nı destekleyeceklerini ifade ettiler. LDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Liberal Demokrat Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğini açıkladı

 "Ekonomi görüşleriniz her ne kadar uyuşmasa da mevcut şartlar ve söylemler çerçevesinde hukuka saygı, çağdaş laik demokrasi ve şeffaf bir meclis için desteğimizin Millet İttifakı'ndan yana olduğunu kamuoyuna açıklarız" şeklinde konuşuldu.