Malatya depremle sallandı! Naci Görür'den ilk açıklama geldi!

AFAD Deprem Dairesi bir deprem açıklamasında bulundu. AFAD verilerine göre Malatya'da yeni bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü ve diğer ayrıntılar belli oldu.
Malatya depremle sallandı! Naci Görür'den ilk açıklama geldi!

Türkiye deprem felaketinin ardından deprem bölgesinden gelen yeni deprem haberleri ile telaşlanmaya devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi yeni depremler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Yine AFAD tarafından yeni bir açıklama yapılarak deprem olduğu duyurusu yapıldı. AFAD bilgilendirmesine göre bu sefer deprem haberi Malatya'dan geldi. 

AFAD MALATYA DEPREMİ DUYURUSU

AFAD Deprem Dairesi tarafından son dakika başlığı ile yapılan duyuruya göre merkez üssü Malatya'nın Akçadağ ilçesi olan bir deprem gerçekleşti. Deprem saat 11:23'te olurken büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. Meydana gelen depremin derinliğinin ise 12,56 km olduğu bilgisi paylaşıldı. Depremin teknik detayları AFAD sistemi ile ölçülerek kamuoyuna aktarıldı.

Malatya depremle sallandı! Naci Görür'den ilk açıklama geldi!

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Kahramanmaraş deprem felaketinin etkilediği kentlerden birisi olan Malatya'da meydana gelen son deprem ile alakalı olarak vatandaşlar tarafından yetkili birimlere herhangi bir olumsuz ihbarda bulunulmadığı bildirildi. Depremi vatandaşlar net bir şekilde hissederken kısa süreli panik yaşandı. Sarsıntının fazla olması endişe uyandırsa da bölgeden gelen haberlere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından gerçekleşen depreme dair bir değerlendirme yaptı. Son depreme dair yaptığı paylaşımda Prof. Dr. Naci Görür,  “Kepez-Akçadağ’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem 6 şubat depremlerinde stres yüklenmesinden şüphe ettiğimiz Malatya Fay zonu içerisinde. Sevgiyle.” ifadelerini kullandı.

Malatya Akçadağ'da gerçekleşen deprem artçı deprem olarak değerlendiriliyor. Yıkıcı etkisi olmayan bu depremlerin büyük deprem felaketinden sonra 1 yıl devam edebileceği değerlendirmesi uzmanlarca yapılmıştı.