Malatya ve Hatay güne yeni depremlerle uyandı!

Türkiye'de Kahramanmaraş depremi sonrasında başlayan artçı deprem fırtınası tüm hızı ile sürüyor. 13 Mart 2023 Pazartesi günü AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremleri açıklandı.
Malatya ve Hatay güne yeni depremlerle uyandı!

Malatya ve Hatay güne yeni depremlerle uyandı! 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 2 büyük depremin etkisi ile başlayan fay hareketliliği tüm hızı ile devam ediyor. 

Bölge sık sık yeni depremlerle sarsılmaya devam ederken Malatya güne yine korkutan bir deprem haberi ile uyandı. Malatya'nın Pütürge ilçesinde üst üste 2 büyük deprem meydana gelirken Hatay'da depremle güne başladı. 

MALATYA SON DAKİKA DEPREM HABERİ! DEPREM NEREDE OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE?

Depremin en çok yıkıma neden olduğu illerin arasında yer alan Malatya artçı depremlerle sarsılmaya devam ederken yeni bir deprem haberi daha verildi. Malatya'nın Pütürge ilçesinin merkez üssü olduğu yeni bir deprem daha yaşandı. 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan açıklama ile depremin şiddeti 4.7 olarak açıklanırken depremin merkez üssü ise Pütürge Malatya ve depremin saati 04:B34 olarak açıklandı. 

Depremin ardından büyük panik yaşanırken 05:13 sularında 4.5 şiddetinde ikinci bir sarsıntı daha meydana geldi. Yaşanan depremler Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde de şiddetli bir şekilde hissedildi. 

AFAD 05:23 sularında ise Hatay Hassa merkez üslü olan 4.4 şiddetindeki depremi duyurdu. Yaşanan depremler bölge halkının büyük panik yaşamasına neden olurken depremin şiddetli olarak 5 ilde hissedildiği ilan edildi.