Marmara Gölü'nde 4 Ayrı Arazi Kavgası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Yaralandı

Manisa'da bulunan ve kuş cenneti olarak bilinen Marmara Gölü üzerinde 4 ayrı arazi kavgası çıktı. Çıkan kavgalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. 8 kişi gözaltına alındı ve 3 kişi tutuklandı.
Marmara Gölü'nde 4 Ayrı Arazi Kavgası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Yaralandı

Manisa Salihli Saruhanlı ve Gölmarmara ilçe sınırlarında bulunan Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan tescili olan ve kuş cenneti olarak bilinen Marmara Gölü, su kaybından dolayı kurudu. Nesli tehlikede olan 101 farklı türden 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan gölde kayıklar karaya oturdu ve balıkçılık da tamamen bitti. Çiftçiler tarafından işgal edilen göl tarıma açıldı.

ARAZİ PAYLAŞIMINDA ANLAŞMAZLIK ÇIKTI

Çiftçiler arazi paylaşımı konusunda anlaşamayınca tartışma ve kavgalar çıktı. Göl arazisi nedeniyle husumetli olan 55 yaşındaki A.T. 21 Haziran 2022 tarihinde 22 yaşındaki A.N. tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Aynı gün göl arazisinde çıkan başka kavgada Pazarköy Mahalle Muhtarı E.K, M.Ö'nün yumruklu saldırısına uğradı. Oğlu D.K. da Ş.Ö. ve G.G. tarafından av tüfeğiyle vuruldu ve yaralandı. Bir diğer olayda da Pazarköy Mahalle Muhtarı'nın oğlu D.K. hasat yapan M.E'ye av tüfeği ile ateş etti ve biçerdöverine zarar verdi.

Marmara Gölü'nde 4 Ayrı Arazi Kavgası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Yaralandı

Kemerdamları Mahallesi'nde yaşanan olayda ise 2 Temmuz günü M.D, C.S, M.K göl arazisinde izin almadan kendilerine yer edinmek isterken M.Ö, C.G, M.E, N.G. tarafından silahla tehdit edildi. Jandarma ekipleri geldikleri olay yerinde 3 av tüfeği ile 1 tabancaya el koydu, C.G, N.G ve M.Ö. gözaltına alındı. Yaşanan olaylar sonrasında 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan cinayet şüphelisi A.N, Pazarköy Mahalle Muhtarı'nın oğlu D.K ile Ş.Ö tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 adet av tüfeği ile 1 tabancaya da el konuldu.

PARA CEZASI KESİLDİ

Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü'nün gölün korunmasına yönelik çalışmaları sürüyor. DSİ İzmir Bölge Müdürlüğü, Marmara Gölünü işgal ederken yakalanan 80 kişiye 1 milyon 727 bin TL ecrimisil bedeli uygulandı. 123 kişi de Kaymakamlık tarafından tahliye ve men edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü de gölü işgal eden 88 kişiye 550 bin 417 TL cezai işle uyguladı.