Maymun çiçeği alarmı! Son dakika ABD salgın nedeniyle acil durum ilan edildi!

Dünyada koronavirüs salgınının yaşattığı korku ve panik dalgası sona ermeden bu seferde maymun çiçeği hastalığı baş göstermişti. Maymun çiçeği hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı!
Maymun çiçeği alarmı! Son dakika ABD salgın nedeniyle acil durum ilan edildi!

Tüm dünya koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan korku ve panik dalgasının izlerini silmeye çalışırken bu seferde maymun çiçeği hastalığı patlak vermişti. 23 Temmuz 2022 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından maymun çiçeği hastalığı için Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu (PHEIC) ilan edilmişti. 

Yaşanan gelişmelerin ardından ABD'de maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle halk sağlığı acil durumu ilan edildiği duyuruldu. Söz konusu açıklama ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Xavier Becerra tarafından yapıldı. 

DÜNYADA MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ SALGININDA SON DURUM NE?

Konu hakkında yapılan son dakika açıklaması ile alınan karar tüm dünyada büyük bir şok yaşanmasına neden oldu. ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Xavier Becerra maymun çiçeği hastalığı nedeniyle halk sağlığı acil durumu ilan ettiklerini belirterek “Bu virüsle mücadelede bir sonraki seviyeye hazırız. Her Amerikalıyı maymun çiçeğini ciddiye almaya ve bu virüsle mücadele etmemize yardımcı olmak için sorumluluk almaya çağırıyoruz” dedi.

Maymun çiçeği alarmı! Son dakika ABD salgın nedeniyle acil durum ilan edildi!

Amerika'da toplam 6 bin 600 kişiye maymun çiçeği hastalığı tanısı konduğu ilan edilmiş, en çok vaka görülen şehrin ise New York olduğu, vakaların büyük bölümünün ise erkek hastalardan oluştuğu belirtiliyor. Dünya çapında ise yaklaşık 26 bin 200 kişiye maymun çiçeği tanısı konulduğu belirtilirken Amerika'da tanı konulan vakaların büyük çoğunluğunun 35 yaş ve üzeri olduğu belirtilmişti. Çocuklarda vaka seyrek görünürken şimdiye kadar Amerika'da tanı konulan çocuk sayısı ise 5 olarak duyurulmuştu.