Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu!

Memleket partisi tarafından Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için bugün ön seçim yapıldı. Yapılan ön seçim sonucunda Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı belirlendi.
Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu!

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandığa gidecek ve yeni Cumhurbaşkanını seçecek. Yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan ile, Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu ile ve Ata İttifakı da Sinan Oğan ile vatandaşlardan oy isteyecek. Memleket Partisi ise Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını ön seçim ile belirledi.

MEMLEKET PARTİSİ ÖN SEÇİM YAPTI

Muharrem İnce’nin Genel Başkan olduğu Memleket Partisi bugün partinin ilçe başkanlıklarına sandık kurarak Cumhurbaşkanı adayı için ön seçim yaptı. Ön seçimde memleket Partisi’nin üyeleri oy kullandılar. Yapılan seçimin sonucunu ise Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan açıkladı.

MUHARREM İNCE OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Kısa bir açıklama yapan İpek Özkal Sayan, “Yapılan seçim sonucunda oy birliğiyle Memleket Partisi’nin 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayı olarak Sayın Muharrem İnce seçilmiştir. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun.” dedi.

100 BİN İMZA İLE BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olması ile beraber adaylığı belli olan dördüncü isim de belli oldu. Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce yarışacaklar. Bu isimlerin Cumhurbaşkanı adayı olabilmeleri için YSK’ya 100 bin imza ile başvuru yapmaları gerekiyor. 100 bin imza toplayamayan aday Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılamayacak. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nda imza sorunu olmazken Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayları Sinan Oğan için imza toplamaya başladılar. Muharrem İnce için de Memleket Partisi’nin yarından itibaren imza toplamaya başlaması bekleniyor.