Meral Akşener'den altılı masaya geri dönüş sinyali!

Millet İttifakında beş liderin düzenlenen son toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını vermesinin adından Meral Akşener bu adaylık karşısında masadan kalkmış ve altılı masa beşli masaya dönmüştü.
Meral Akşener'den altılı masaya geri dönüş sinyali!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala siyasi isimlerde hareketlenme görülürken özellikle de Millet İttifakının adayı merak ediliyordu. Millet İttifakında beş liderin düzenlenen son toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını vermesinin adından Meral Akşener bu adaylık karşısında masadan kalkmış ve altılı masa beşli masaya dönmüştü. 

Meral Akşener yaşanan olayların ardından detaylı bir açıklamada bulunarak halkın Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ı istediklerini, iki isimden birisinin Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini belirten Meral Akşener Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesinin karşısında altılı masadan ayrılmış ve açıklamasında 'biz kalkmadık, kaldırıldık' açıklamasında bulunmuştu. 

MERAL AKŞENER ALTILI MASAYA GERİ Mİ DÖNECEK?

Yaşanan olayların ardından Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun bugün görüşmesi kafalarda soru işareti yarattı. Millet İttifakının dağılmasının ardından İmamoğlu ve Yavaş'ın görüşmesinden ilk görüntüler gelirken aynı zamanda Saadet Partisi ev sahipliğinde açıklanacak olan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı için toplantı saat 15:00'a ertelendi. 

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile görüşme sağlayan Meral Akşener'in görüşmesinin detayları merak edilirken özellikle de Akşener'in altılı masaya geri dönüp dönmeyeceği merak konusu olmuştu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıklamasında ''Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun teklifinde bulunduk'' açıklaması yapılırken bu teklifin kabul edilip edilmeyeceği de oldukça merak edildi. 

GÖZLER ÇIKACAK KARARA DÖNDÜ!

Meral Akşener daha öncesinde yapmış olduğu açıklamasında Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu'nun aday gösterilmesi durumunda altılı masaya geri oturacağını belirtmesi üzerine gerçekleşen üçlü görüşme hakkında bir açıklamada İmamoğlu'ndan geldi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sağlanan üçlü görüşme hakkında ''Bu ziyareti Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştirdik'' ifadelerine yer verdi. Görüşme sonucunda çıkacak ortak karar ve sonrasında yaşanacak gelişmeler ise oldukça merak ediliyor.