Meteoroloji açıkladı, sıcaklıklar eksiye düşecek! 24 il için kar uyarısı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir hava durumu raporu yayınlandı. Yeni haftanın hava tahminlerini açıklayan Meteoroloji 24 il için kar uyarısı yaptı. Hangi illerde kar yağışı bekleniyor?
Meteoroloji açıkladı, sıcaklıklar eksiye düşecek! 24 il için kar uyarısı yapıldı!

Türkiye’de gelişmiş bir hava tahmin sistemi bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir hava durumu tahmini raporu yayınlandı. Bu rapor ile çeşitli uyarılar yapılırken bu hafta yurt genelinde yağışlı bir havanın hakim olacağı bildirildi. Bunun yanında sıcaklıklarda da hissedilir derecede düşüş beklenirken özellikle bazı illerde kar yağışlarının görüleceği açıklandı.

SICAKLIKLAR EKSİYE DÜŞECEK!

Meteoroloji tarafından aktarılan bilgilere göre çarşamba gününden itibaren Türkiye yeni bir soğuk hava sisteminin etkisi altında kalacak. Bu durumun etkisiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin çok aşağısına düşecek. Çoğu şehirde sıcaklıkların eksilere düşeceğini duyuran Meteoroloji karla karışık yağmur ve kar yağışlarının beklendiğini açıkladı. Özellikle Doğu Anadolu’nun kuzeyinde aralıklarla da olsa yoğun kar yağışları bekleniyor.

24 İL İÇİN KAR UYARISI!

Meteoroloji yaptığı son hava durumu tahmini ile 24 il için kar yağışı uyarısı verdi. Buna göre bu hafta çarşamba gününden sonra Kastamonu, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Çorum, Ankara, Çankırı, Kütahya, Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Kayseri, Uşak, Bilecik, Karaman illerinde kar yağışları bekleniyor. Bu illerin bazılarında yoğun kar yağışları olabileceği bildirilirken Meteoroloji ilgili illerdeki yetkilileri tedbirli olunması için uyardı.

Yurdun iç kesimlerinde kar yağışları yoğun bir şekilde beklenirken kıyı kesimlerin de ise sağanak yağmurların görüleceği belirtildi. Karadeniz kıyıları sel afetine karşı uyarılırken vatandaşların bu yönle tedbirler almaları istendi. Bu hafta içinde ek açıklamalar ile yurdun çeşitli bölgelerindeki vatandaşlara çeşitli uyarılar yapılacağı bildirildi.