Meteoroloji tarih saat vererek uyardı! Deprem bölgelerinde kuvvetli rüzgara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem bölgelerinde yaşanacak olan kuvvetli rüzgara karşı uyarılarda bulundu.
Meteoroloji tarih saat vererek uyardı! Deprem bölgelerinde kuvvetli rüzgara dikkat

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda deprem bölgelerinde hava durumları da her gün günlük olarak yayımlanmaya başlandı. Durum bu şekilde iken pek çok kişi tarafından da o bölgelerde havaların nasıl olacağı konusu da sık sık araştırıldı. 

Yapılan son açıklamaya göre ise depremin etkisini gösterdiği 5 ilde yarından itibaren havada kuvvetli rüzgar görüleceği ifade edildi. Bu nedenle de vatandaşların dikkat etmesi gereken noktalar açıklandı.

METEOROLOJİ UYARDI! 

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem bölgelerinde bulunan vatandaşlara, "Rüzgarın; yarın (Perşembe) sabah saatlerinden akşama kadar batı ve güneybatı (lodos) yönlerden Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde orta kuvvette (20-30 km/saat), zaman zaman hamleli kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." şeklinde uyarılarda bulunuldu. 

09.03.2023 09:00 - 09.03.2023 20:00 tarihleri arasında geçerli olacak olan bu kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların önlem alması gerektiği ifade edildi. 

FIRTINAYA KARŞI DİKKAT! 

Şiddetli fırtına uyarısının verilmesi ile birlikte fırtınanın ardından vatandaşların dikkat etmesi gereken noktalar ise yine Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, 

  • Mümkün olduğunca içerde kalın.
  • Dışarı çıkarsanız, bina ve ağaçlara yakın yerlerde yürümeyin ve onlara sığınmayın.
  • Duvar ve çitlerin korunaklı tarafından uzak durun, korunaklı tarafa yıkılacağını unutmayın.
  • Fırtına devam ederken hasarı onarmak için dışarı çıkmayın.
  • Evinize girerken ve çıkarken kapıları arkanızdan kapatın ve güvenli yolu tercih edin.
  • İçerdeki kapıları yalnızca ihtiyacınız olduğunda açın ve arkanızdan kapatın.
  • Fırtınaya maruz kalan yollarda araba kullanıyorsanız (köprüler ve viyadükler) dikkatli olun mümkünse yolculuğunuzu
  • erteleyin ya da alternatif yollar bulun.
  • Eğer yüksek bir aracınız varsa ya da yüksek bir aracı çekiyorsanız daha da dikkatli olun, yavaşlayın ve yandan esen rüzgara dikkat edin.
  • Gerçekten gerekli olmadığı sürece yolculuk yapmayın.

İfadeleri ile açıklandı.