Meteoroloji'den deprem bölgesinde yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından deprem bölgesi için yağış uyarısı yapıldı.
Meteoroloji'den deprem bölgesinde yağış uyarısı geldi

Meteoroloji'den deprem bölgesinde yağış uyarısı geldi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından etkilenen bazı iller için yer yer yağış beklendiğini açıkladı. Deprem bölgesinde yağışların hafif veya  orta kuvvetli olacağını duyurdu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremden etkilenen 11 il (Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa) için hava durumu raporlarını paylaştı. 

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri deprem bölgelerinde sıcaklıklıların 18 ile 20 derece arasında değişeceğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı; 

“Deprem bölgesine baktığımızda hafta sonuna kadar deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışları göreceğiz. An itibarıyla yağışın kuvveti hafif ve orta düzeyde olacak. Özellikle hafta sonuna kadar baktığımızda Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kilis’te yağışları görmek mümkün olacak. Adana, Diyarbakır ve Şanlıurfa ise parçalı ve az bulutlu olacak” ifadelerini kullandı. 

Gece sıcaklıklarının ise deprem bölgesinin kuzeyinde Malatya, Diyarbakır ve Elazığ yörelerinde 2 ile 4 derece arasında değişeceğini bildirdi. Yer yer güneye gidildiğinde ise en düşük sıcaklıkların 8 ile 9 dereceye kadar çıkabileceğini hava tahmin raporundan bildirdi.

ÜLKENİN GENELİNDE 3 GÜN BOYUNCA YAĞIŞ GÖRECEĞİZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin ülkenin geneline bakıldığında önümüzdeki 3 gün boyunca yağışların görüleceğini bildirdi. Yağışların yer yer ve zaman zaman etkisini göstereceğini söyleyen Tekin an itibariyle kuvvetli yağışların olmayacağını da açıklamalarına ekledi.