Meteoroloji'den Marmara Bölgesi İçin Sarı Kodlu Uyarı Geldi! Bu Saatlere Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile Marmara Bölgesi için saat verilerek uyarıda bulunuldu. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.
Meteoroloji'den Marmara Bölgesi İçin Sarı Kodlu Uyarı Geldi! Bu Saatlere Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara Bölgesi için sarı kodlu uyarı yapıldı ve vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda çağrıda bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi uyarısında, Tekirdağ ve Edirne'de rüzgarın 75 kilometre hıza ulaşarak fırtına şeklinde eseceği bilgisine yer verildi. 19 ve 20 Temmuz tarihlerinde rüzgarın, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve İzmir'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde 40-70 kilometre hızda esmesinin beklendiği belirtildi.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Yapılan açıklamada fırtına sebebiyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, elektrik kesintisi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarıda bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada rüzgarın 19 Temmuz Salı günü 09.00'dan başlayarak 20 Temmuz Çarşamba günü 23.00'a kadar etkili olacağı açıklanarak hem yetkililer hem de vatandaşların yapılan uyarıları dikkate almaları istendi.

Meteoroloji'den Marmara Bölgesi İçin Sarı Kodlu Uyarı Geldi! Bu Saatlere Dikkat

YAŞANABİLECEK OLUMSUZLUKLAR

Fırtına nedeniyle birçok olumsuz durumun yaşanabileceği belirtilen uyarıda, olumsuz durumlarda yetkililere haber verilmesi gerektiği belirtildi ve hem fırtına anında hem de fırtına sonrasında yapılabilecekler sıralandı.

* Fırtına uyarılarını radyo ve TV dan takip edin. Meteoroloji'den telefonla bilgi alın. Merdiven, bahçe mobilyası gibi serbest nesneleri ya da pencere ve camları kırıp içeri girebilecek her şeyi emniyete alın. Kapı ve pencereleri, özellikle evin rüzgâr alan tarafında olanları, garaj kapısı gibi büyük kapıları kapatın ve emniyetli bir şekilde bağlayın. Araçları, varsa garaja park edin, yoksa onları bina, ağaç, duvar ve çitlerden uzakta tutun. Çatı katı /tavan arası kapılarını ya da kapaklarını kapatın ve sürgüyle emniyete alın. Eğer pencerelerde panjur / kepenk varsa bunların kapatılıp bağlandığından emin olun. Eğer bacalar uzun ve kötü durumdaysa mümkün olduğunca sağlamlaştırın. Afet ilk yardım çantasını yanınıza alın.