Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitime ara verilen illeri açıkladı!

Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen deprem nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildiği açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitime ara verilen illeri açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitime ara verilen illeri açıkladı!

AFAD verilerine göre bu sabah saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın pazarcık ilçesi merkezli 7.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu depremden yaklaşık 10 il etkilenirken bilanço çok ağır oldu. Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken resmi verilere göre 284 kişi hayatını kaybetti. Yaralı vatandaşların sayısı ise 2.023 olarak açıklandı. Deprem bölgesinde 1.710 bina yıkıldı. Bu ağır bilanço nedeniyle deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için bir süre geçmesi gerekiyor. Bundan dolayı da eğitime ara verileceği açıklandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklaması yaparak depremden etkilenen illerde eğitime ara verme kararı aldıklarını söyledi. Eğitime ara verilen illeri de kamuoyuna duyuran Bakan Mahmut Özer, “Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibariyle eğitim ve öğretime 2 hafta ara verilmiştir. İki hafta sonra yeni bir değerlendirme yapılarak eğitim ve öğretime devam edilip edilemeyeceği yönünde karar verilecektir.” dedi.

EĞİTİME 1 HAFTA ARA VERİLEN İLLER!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitime ara verme konusunda bir karar daha aldıklarını açıklayarak, “Depremden etkilenen Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde de eğitime 1 hafta ara verme kararı verdik. Daha sonra yapacağımız değerlendirme ve gerçekleştirilecek olan çalışma neticesinde eğitime devam edilebilecek bir ortam oluşursa bu illerde 1 hafta sonra yeniden eğitim ve öğretim çalışmalarını başlatabileceğiz. Öğrencilerimizin güvenliği önceliğimizdir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da depreme etkilenen illerde eğitime ara verileceğini duyurmuş ve kararın ayrıntılarının Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklanacağını belirtmişti.