Milli Eğitim Bakanı Özer LGS sınav tarihi ne zaman açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Liselere Geçiş Sınavı LGS sınav tarihini duyurdu. 2023 LGS sınavı ne zaman yapılacak açıklandı.
Milli Eğitim Bakanı Özer LGS sınav tarihi ne zaman açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Özer LGS sınav tarihi ne zaman açıkladı! 11 ili etkileyen büyük deprem felaketi sonucunda 48 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Büyük deprem felaketi nedeni ile bazı sınavların ertelenmesi gündeme gelirken LGS sınavı da bunlar arasında yer almıştı. 

Konu hakkında son dakika açıklaması konu hakkında en yetkili isim olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapıldı. Bakan Özer yapmış olduğu açıklamasında 2023 LGS sınav tarihini açıkladı. Yapılan açıklama ile liseye gitmek için ter dökecek adayların resmi sınav tarihi de kesinleşmiş oldu. 

2023 LGS SINAVI ERTELENECEK Mİ, NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Milyonlarca adayın nitelikli olarak belirlenen liselere girmek için ter dökeceği Liselere Geçiş Sınavı LGS sınav tarihi açıklandı. Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremi sonrası bazı sınavların ertelenme ihtimali ortaya çıkmıştı. 

LGS sınavı da bu sınavlar arasında yer alıyordu. 14 milyon kişinin yaşadığı son derece geniş bir alanı içeren deprem afeti sonrasında LGS sınav tarihi hakkında son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapıldı. Bakan Özer açıklamasında "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavı 4 Haziran'da gerçekleştireceğiz" diyerek sınav tarihini beklendiği üzere 4 Haziran 2023 olarak ilan etti.