Milyonlar bu sorunun yanıtını arıyordu, ünlü gazeteci duyurdu: Bomba kulis haberi, KPSS 2022 sınavı iptal edilecek mi?

KPSS sınavında yaşanan soru skandalının yarattığı dalgalanma devam ederken hükümete yakınlığı ile tanınan ünlü gazeteci Abdülkadir Selvi, 2022 KPSS sınavı iptal mi, iptal edilecek mi sorusunun yanıtını açıkladı!
Milyonlar bu sorunun yanıtını arıyordu, ünlü gazeteci duyurdu: Bomba kulis haberi, KPSS 2022 sınavı iptal edilecek mi?

Geride bıraktığımız Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavı ile milyonlar memur olmak için ter dökmüş, adaylar sınavda en yüksek puanı alabilmek için birbirleri ile yarışmıştı. Sınavın sona ermesinin ardından ÖSYM tarafından KPSS lisans sorularının yayımlanmasının ardından dikkatli adaylar tarafından yapılan tespitler ile soruların özel bir yayınevi tarafından hazırlanan sorular ile birebir aynı olduğu iddia edilmişti. 

Adayların sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile aynı olduğu iddia edilen sorular yayımlanmış, soruların ve hatta yanıtlarının birebir aynı olduğu görülmüştü. Yaklaşık 20 sorunun birebir aynı olduğu iddiaları üzerine ÖSYM soruşturma başlatmış, iddialar yalanlanmıştı.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN GÖREVİNDEN ALINDI, YERİNE BAYRAM ALİ ERSOY ATANDI! 

İddiaların sosyal medyada büyük yankı uyandırması üzerine aynı akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından soruşturma talimatı verilmiş, gece yarısı yayımlanan kararname ile ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevinden alınmıştı. 

 Halis Aygün'ün görevinden alınmasının ardından KPSS sınavının iptal edileceği beklentisi ortaya çıkarken bu gece yarısı yayımlanan kararname ile yeni ÖSYM Başkanı olarak Bayram Ali Ersoy atandı. 

 KPSS SORULARI ÇALINDI MI, SIZDIRILDI MI, SORU SKANDALI NEDİR?

KPSS lisans sınavı için hazırlanan soruların özel bir yayınevi tarafından hazırlanan sorular ile birebir aynı olduğu iddiası büyük yankı uyandırmış adaylar soruların sızdırıldığını iddia etmişti. İddialar üzerine ÖSYM inceleme başlatmıştı. 

ABDÜLKADİR SELVİ DUYURDU: KPSS SINAVI İPTAL Mİ, 2022 KPSS SINAVI İPTAL EDİLİR Mİ, İPTAL OLURSA YENİ SINAV NE ZAMAN YAPILIR?

Hükümete olan yakınlığı ile tanınan ünlü gazeteci ve Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi yapmış olduğu açıklamasında "DDK Başkanı Yunus Arıncı ile konuştum. Çok hızlı hareket ettiklerini, DDK müfettişlerinden oluşan heyetin dün sabah itibarıyla ÖSYM’de incelemelere başladığını söyledi. Yunus Arıncı çok tecrübeli bir yönetici. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı döneminde de çok titiz soruşturmalar yürütmüştü. “Kamuoyunun beklentisinin farkındayız. O nedenle çok hızlı hareket ediyoruz. Tabii çok hassas bir konu. O nedenle soruşturmamızı hızlı bir şekilde tamamlayıp gerçek neyse ortaya çıkaracağız” diyerek sürecin devam ettiğini söyledi.