Muharrem İnce açıkladı! Altılı masaya destek mi verecek kendisi mi aday olacak?

Türkiye 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlere doğru büyük bir hızla ilerlerken ittifakların önemi daha da artmıştı.
Muharrem İnce açıkladı! Altılı masaya destek mi verecek kendisi mi aday olacak?

Muharrem İnce açıkladı! Altılı masaya destek mi verecek kendisi mi aday olacak? Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklama ile 2023 seçim takvimi de kesinleşmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim tarihi 14 Mayıs 2023 olarak kesinleşirken gözler ittifaklara çevrilmişti. 

Bu sene seçimlere Cumhur ve Millet İttifakı yanı sıra yeni ittifaklarda katılırken Millet İttifakı da seçime altılı masa olarak katılma kararı almıştı. Memleket Partisini kuran Muharrem İnce son dönemde anketlerde yükselen oy oranları ile dikkat çekerken altılı masaya destek talepleri de gündeme taşınmıştı. 

MUHARREM İNCE ALTILI MASAYA DESTEK VERECEK Mİ?

Son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan seçim konusunda adı öne çıkan adaylardan biri de Muharrem İnce'ydi. Cumhur ittifakı karşısında altılı masaya destek vermesi talep edilen Muharrem İnce konu hakkında Ahmet Hakan'a açıklama yaptı. 

Ahmet Hakan kaleme aldığı köşe yazısında Muharrem İnce'nin “Sokaklardayım, sokağın nabzını tutuyorum.

Evet, ‘CHP’ye katıl’ diyen var. Ama bir katıl diyen varsa, ‘Sakın ha’ diyen üç var. ‘Biz bu ikisine de oy vermeyeceğiz’ diyorlar. AKP’den bıkmış ama Altılı Masa’ya da güvenmiyor. Sokakta en çok, “Yedi/sekiz cumhurbaşkanı yardımcısıyla nasıl yürüyecek bu iş?’ cümlesini işitiyorum. Seçime 55 gün var. Bakarsın ikinci tura Kılıçdaroğlu ile İnce kalır. Ben aday olacağım" dediğini belirterek kendisinin aday olmaya karar verdiğini söyledi.