Muharrem İnce altılı masaya yeşil ışık yaktı!

Altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adayını açıklaması ile beraber siyaset kulisleri ısınmıştı. Muharrem İnce altılı masayı destekleyecek mi, kendisi mi aday olacak?
Muharrem İnce altılı masaya yeşil ışık yaktı!

Muharrem İnce altılı masaya yeşil ışık yaktı! 14 Mayıs 2023 tarihi itibari ile yapılacağı ilan edilen seçimler öncesinde beklenen aday açıklaması yapılmıştı. Cumhur ittifakı adayı bir kere daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanırken Millet İttifakı ise seçimlere altılı masa olarak katılmaya karar vermişti. 

Seçim tarihinin kesinleşmesinin ardından altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı yaşanan sancılı bir sürecin ardından Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan edilmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çekilen rest ile beraber İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta protokole Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak eklenmişti. 

MUHARREM İNCE ALTILI MASAYA DESTEK VERECEK Mİ?

Konu hakkında açıklama yapan ünlü gazeteci Uğur Dündar "Muharrem Bey 'Ben Türkiye'yi yönetmeye talip olmuş bir insanım. İçinden çıktığım partiyle niçin görüşmeyeyim' diyor" ifadelerini kullandı. Dündar "Okudum, sayın Altan Öymen ve Hikmet Çetin, Muharrem Bey ile görüşecekmiş. Kendisini aradım, 'Böyle bir görüşme oldu mu?' dedim. 'Hayır, olmadı. Olursa tabii ki görüşürüm, niçin görüşmeyeyim ki? Sıcak bakarım' dedi. Ancak şu an aranmış değil" diyerek  son durumu aktardı. 

Hatırlanacağı üzere Muharrem İnce 2019 senesinde verdiği bir röportajda "Kemal Bey ile karşı karşıya gelmem. O bir faninin kolay kolay yapamayacağı bir şey yaptı, beni Cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Ben vefasız biri değilim. Bana bunu yapanın karşısına geçmem" diyerek adaylık açıklaması yaptı.