Musa Eroğlu kimdir, nereli, alevi mi, Hz. Ali için ne dedi, tutuklanacak mı?

Sevilen türkülerin vazgeçilmez ismi Musa Eroğlu, Hazreti Ali için kullandığı ifadeler nedeniyle büyük tepki çekti. Hakkında suç duyurusu yapılan Musa Eroğlu ne dedi, alevi mi, tutuklanacak mı?

Musa Eroğlu'nun görüntülerde yer aldığı video sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. Seslendirdiği türküler ile gönüllere taht kuran Musa Eroğlu tarafından yapılan konuşma sosyal medyada büyük tepki oluştururken hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

MUSA EROĞLU HAZRETİ ALİ HAKKINDA NE DEDİ?

Paylaşılan görüntülerde Musa Eroğlu Hazreti Ali hakkında "Zülfikar'ın ağırlığı 2 ton 700 kilo. Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir. Bunu kullanan g*t*ne bir bıçak sokup öldürüyor Ali'yi. Şimdi düşün, 2 ton 700 kilo kılıç taşıyan herifi biri kamayla öldürüyor. Gel de buna inanasın" sözlerini kullanarak infiale neden oldu. 

MUSA EROĞLU KİMDİR, NERELİ, ALEVİ Mİ?

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Musa Eroğlu yaptığı ilk açıklamasında internet kullanmayı bilmediğini ve sosyal mecralarla işi olmadığını belirterek "Türkiye'de herkes her şeyi konuşuyor. Bu ülkede bir sürü insan her şeyi konuşuyor. Ben de konuşmuşumdur, doğrudur. İçeriğine bakmak lazım" ifadelerini kullandı. 

Kendisi de alevi olan Musa Eroğlu 1944 Mersin Mut doğumludur. 

Alevi Tahtacı Türkmenleri arasında yer alan Musa Eroğlu Mut Halkevinde halk oyunları oynarken 1965 yılında TRT Ankara Radyosu imtihanına girmiş ancak kazanamamıştır. İlk albümünü 1967 yılında çıkaran Eroğlu'na ün kazandıran şarkısı ise Mihriban olarak kabul edilmektedir. Pek çok sevilen albümü ve şarkısı ile dillere plesenk olmuştur. 

MUSA EROĞLU TUTUKLANACAK MI, TUTUKLANIR MI?

Ünlü şarkıcı Musa Eroğlu'nun hakkında tutuklama kararı çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu. Musa Eroğlu hakkında, Alevi dernekleri suç duyurusunda bulundu.