Naci Görür bir il için daha uyarıda bulundu! Depreme hazırlanması gereken illerin başında geliyor

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı. Bir il için daha olası deprem uyarısında bulundu. Depreme hazırlanması gereken illerin başında geldiğini söyledi.
Naci Görür bir il için daha uyarıda bulundu! Depreme hazırlanması gereken illerin başında geliyor

Naci Görür bir il için daha uyarıda bulundu! Depreme hazırlanması gereken illerin başında geliyor: Kahramanmaraş merkezli depremi tahmin eden ve daha sonra gerçekleşen Hatay depremi için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür bir il için daha deprem riskinin yüksek olduğunu açıkladı. Bu ilin ise deprem için hazırlık yapılması gereken illerin başında geldiğini duyurdu. 

Prof. Dr. Naci Görür ile yapılan bir röportajda deprem riskinin olduğunu şehirler soruldu. Görür ise daha önce yapmış olduğu uyarıların yanına bir il daha ekledi. Görür o ili şöyle uyardı..

NACİ GÖRÜR BİR İL İÇİN DAHA DEPREM UYARISINDA BULUNDU

Prof. Dr. Naci Görür verdiği röportajda Denizli'de de bir deprem riskinin olduğunu belirtti. Denizli'nin fay hatlarının üzerine kurulduğunu söyleyerek Denizli'nin ciddi bir deprem bölgesi olduğunu açıkladı. Görür açıklamalarına şöyle devam etti; '' Yani Denizli ciddi bir deprem bölgesidir. Hatta Denizli fayların üzerinde kurulmuş bir kenttir. Dolaysıyla depreme hazırlanması gereken illerimizin başında da Denizli gelir.'' şeklinde konuştu. 

Peki Türkiye'de deprem bölgesi olan ve acil önlem alınması gereken iller hangileri? Prof. Dr. Naci Görür açıkladı. İşte o iller;

Türkiye’nin en riskli illeri arasında yer alan şehirlerimiz şunlardır:

"Kocaeli, Bolu, Sakarya, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Kütahya, Eskişehir, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Tokat, Erzincan, Erzurum, Bingöl ve Hakkari."