Naci Görür endişeliyim diyerek duyurdu! Deprem beklenen yeni kenti açıkladı!

Türkiye’de deprem konusunda yaptığı uyarılarla dikkat çeken uzmanlardan olan Prof. Dr. Naci Görür bir kent için daha uyarıda bulundu. Endişeli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür deprem riski yaşanan ili açıkladı.
Naci Görür endişeliyim diyerek duyurdu! Deprem beklenen yeni kenti açıkladı!

Türkiye deprem felaketi ile tarihi kayıplar verdi. 42 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken çok sayıda bina yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi. Bu felaketin ardından deprem uzmanlarının uyarıları çok daha dikkatli takip edilmeye başlandı. Prof. Dr. Naci Görür son yıllarda gerçekleşen tüm depremler ile alakalı olarak uyarılarda bulunmuş ve bu uyarılarında da haklı çıkmıştı. Prof. Dr. Naci Görür şimdi şu anda deprem bölgesinde olmayan bir kent için daha deprem uyarısı yaptı.

DEPREMİ KONUŞMUYORUZ!

Türkiye’de depremi konuşmamanın tabu halinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Türkiye’de depremi konuşmayalım, korkuyorum şeklinde bir anlayış bulunuyor. Maalesef bu strateji bu ülkeyi yönetenlerde de var. Deprem olduktan sonra çizmelerimizi giyer sahaya ineriz, Türkiye hükümeti büyüktür, kimseyi aç susuz bırakmaz, geçici ve kalıcı konutları yaparız söylemleri yara sarma edebiyatıdır. Bu tamamen çağ dışı, insanının yaşamına önem vermeyen bir stratejidir.” dedi.

İNSANLAR ÖLMEDEN DEPREM TEDBİRLERİ ALINIR

Deprem önlemlerinin önemine değinen Prof. Dr. Naci Görür, “Bilime önem veren ve bilim gücü ile yönetilen ülkelerde deprem gelmeden, insanlar ölmeden önce deprem tedbirleri alınıyor. Yurt dışında da bir sürü deprem oluyor. Bakıyorsunuz 5-6 kişi ölüyor. Onlar da enkazdan filan değil tesadüfen, panikten ölüyorlar. Bizde ise durum ne? Gerçekten utanıyorum söylemeye. Şu anda 42 bin insanımızı kaybetmişiz ama bu sayı daha da fazla olacak. İnşallah yanılan ben olurum.” dedi.

İZMİR DEPREM KENTİ!

İzmir’den kuşkulu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “İzmir'den kuşkumuz var. Bunu dediğimizde hemen yarın deprem olacak, eve girmeyin anlamı çıkmamalı. İzmir'den endişemiz var. Neden? Canlı faylar var. Canlı fay demek, günün birinde tekerrür periyodu doğduğunda harekete geçip deprem üretebilir. Bu faylar özellikle çevrede olan faylarla tetiklenebilir, stresleri artmış olabilir. Daha önce Sisam'da olan depremde, bu fayların önemli bir kısmı yüklendi. Kendileri zaten bir stres, zaman geçtikçe yüklüyorlar. Bir de çevredeki depremlerden stres geldiği zaman yükleniyorlar. Artık fay-deprem tartışmasını bırakalım, İzmir gerçek anlamıyla deprem kenti. Çok az kentte bu kadar az aktif fay sistemi var, bunlar bugün olmazsa yarın, elbet deprem yaratacak. O zaman üzüleceğiz. Sisam depreminde 70-80 kilometre mesafede 117 kişi öldü. Burayı deprem dirençli yapmak lazım.” şeklinde konuştu.

Not: Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları Emlak365 tarafından haberleştirilmiştir. Deprem olacak konusunda herhangi bir iddiada bulunulmamaktadır. Depremin zamanını tespit edecek bir teknoloji bulunmamaktadır.