Naci Görür'den 4,2'lik Konya depremi değerlendirmesi!

Konya’nın Kulu ilçesinde dün gece 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depreme dair Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi. Konya’da yeni deprem bekleniyor mu?
Naci Görür'den 4,2'lik Konya depremi değerlendirmesi!

Konya’nın Kulu ilçesinde dün gece bir deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi’nin verilerine göre deprem saat 02:14’te gerçekleşti ve büyüklüğü de 4,2 olarak ölçüldü. Deprem riski açısından tehlikeli bölgelerden birisi olmayan Konya’da gerçekleşen bu depremin ardından vatandaşlar uzmanlardan bir değerlendirme beklemeye başladılar.

NACİ GÖRÜR’DEN KONYA DEPREMİ YORUMU!

Türkiye’de gerçekleşen depremlere dair önemli araştırmalar yapan ve dünya çapında da bilinirliği olan deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür bir açıklama yaparak Konya Kulu depremi hakkında vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı.

Konya Kulu’da meydana gelen depreme dair görüşünü paylaşan Prof. Dr. Naci Görür, “Depremin olduğu alan nispeten ülkemizin sakin bölgelerinden birisi. Burada NW-SE yönlü doğrultulu atımlı süreksiz faylar bulunuyor. Muhtemelen Eskişehir Fay Zonu’na ait bir hatta deprem gerçekleşti. Büyük bir depremin habercisi değil. Bu yorumda asla bulunamayız.” dedi.

VATANDAŞLARA SİTEM ETMİŞTİ!

Deprem konusunda gösterdiği hassasiyetle bilinen Prof. Dr. Naci Görür vatandaşlara seçim öncesinde deprem siteminde bulunmuştu. Siyasilerden deprem güvenli şehirler talep etmeleri gerektiğini ama buna pek yer verilmediğini belirten Naci Görür, Türkiye’nin en önemli probleminin deprem olduğunu ama bu konuya vatandaşların vermeleri gereken önemi vermediklerini belirtmişti.

Naci Görür daha Kahramanmaraş depremi olmadan önce uyarmış hatta tine deprem felaketi öncesi geçtiğimiz aylarda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin TBMM Başkanlığına verdiği imar affını içeren yasa teklifine sert tepki göstermişti. Deprem konusunda vatandaşları hassas olmaya davet eden Prof. Dr. Naci Görür bunu siyasilerden talep etmeleri konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.