Naci Görür'den açıkladı! Bingöl/Erzincan'da olası deprem Maraş depreminden daha yıkıcı olur mu?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremin yaşanmasının ardından Türkiye'nin diğer yörelerinde beklenen depremler tekrar gündeme geldi.
Naci Görür'den açıkladı! Bingöl/Erzincan'da olası deprem Maraş depreminden daha yıkıcı olur mu?

Naci Görür 'den açıkladı! Bingöl/Erzincan'da olası deprem Maraş depreminden daha yıkıcı olur mu?: Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Yaşanan bu felaket ise Asrın Felaketi olarak adlandırıldı. Peki Bingöl ve Erzincan arasında olası depreminin Kahramanmaraş depremi kadar yıkıcı olma ihtimali nedir? İşte bu sorunun yanıtı Prof. Dr. Naci Görür yanıtladı. 

Prof. Dr. Naci Görür yapılan araştırmalar sonucunda Yedisu fayında da büyük bir deprem beklendiğini açıkladı. Bu depremin büyüklüğü hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler kadar büyük olup olmayacağını merak ediyor. İşte bu sorunun yanıtı Prof. Dr. Naci Görür açıkladı. 

BİNGÖL/ ERZİNCAN DEPREMİ MARAŞ KADAR YIKICI OLACAK MI?

Prof. Dr. Naci Görür Bingöl ve Erzincan arasında beklenen olası depremin Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler kadar yıkıcı olup olmayacağı konusunda açılama yaptı. Görür vatandaşların içine adeta su serpti. Görür bu soruyu şöyle yanıtladı;

''Hayır olmaz. Bingöl ve çevresi Yedisu Fayı hattında deprem bekliyoruz. Bir de Karlıova arasında deprem bekliyoruz. Boyutları 7 civarında bir deprem olacaktır. Maraş depremi gibi olmaz çünkü oralarda fazla kent hayatı yok. Öyle kalabalık nüfus ve yapı yok. Dolayısıyla Maraş depremleri gibi yıkıcı olmayacaktır.'' dedi.

Büyüklüğü konusunda yine 7 civarı bir deprem beklediğini fakat Karlıova arasında beklenen depremin yıkıcı olmayacağını söyledi. Çünkü burada Maraş kadar yerleşim alanının olmadığını söyledi.