Okuyanlar şaka sanıyor ama gerçek! Petshop açmak isteyen Kasaplar Odası'na başvuracak

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı yaptığı açıklama ile sosyal medyayı salladı!
Okuyanlar şaka sanıyor ama gerçek! Petshop açmak isteyen Kasaplar Odası'na başvuracak

Gün geçmiyor ki "başka ülkede yaşayamam" dedirten bir gelişme yaşanmasın. Bunlardan biri de uzun süredir gündemde olan petshoplar için yaşandı. Hayvanseverlerin şiddetle karşı çıktıkları ve kapanmasını talep ettikleri petshoplar için çok konuşulacak bir haber gündeme bomba gibi düştü. 

Hayvanseverlerin kapatılması ya da en azından hayvan satışının yapılmasının yasaklanması için yoğun çaba sarf ettikleri petshopların Kasaplar Odası bünyesine dahil edildiği ortaya çıktı. Türkiye genelinde hizmet veren Petshoplar bundan sonra Kasaplar Odası'na bağlı olarak hizmet verecek. 

PETSHOP'LAR KASAPLAR ODASINA MI BAĞLANDI?

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, “Yeni sistemde petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı. Yeni işletme açacak olanlar artık bize başvuru yapacak.

Eski açanlar aynı şekilde devam edecek. Biz de bunların sorumlusuyuz. Bizim alanımız hayvanlar olduğu için, bunlar da hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi. Petshopları toparlamak da iyi bir şey. Herkes mesleğini yapsın” diyerek yeni başvuruları artık kendilerinin alacağını duyurdu. 

Okuyanlar şaka sanıyor ama gerçek! Petshop açmak isteyen Kasaplar Odası'na başvuracak

İnternetten yapılan satışların denetimsiz olduğunu belirten Yardımcı petshoplarda en azından denetim olduğunu ve bu nedenle burada yapılan satışların daha doğru bir karar olduğunu belirtti. Hatırlanacağı üzere daha önce alınan bir karar ile de petshop vitrinlerinden kedi ve köpekler gibi canlı hayvanlar kaldırılmış ve satış yapanlara 2 bin 43 TL para cezası verileceği ilan edilmişti.