ÖSYM'yi inceleyen Devlet Denetleme Kurulu harekete geçti! 2022 KPSS iptal mi oldu, yeni sınav tarihi ne zaman?

2022 KPSS sınavı ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediliyor. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından ÖSYM’de yapılan incelemenin ardından harekete geçildi. 2022 KPSS sınavı iptal mi oldu, tekrarlanacak mı?
ÖSYM'yi inceleyen Devlet Denetleme Kurulu harekete geçti! 2022 KPSS iptal mi oldu, yeni sınav tarihi ne zaman?

Türkiye’de milyonların gözü kulağı 2022 KPSS ile alakalı olarak verilecek karara çevrildi. Bu kararın ne olacağına dair işaretler gelmeye devam ediyor. KPSS’de soru skandalı iddialarının güçlenmesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Devlet Denetleme Kurulu’na ÖSYM’de inceleme yapılması için yetki verilmiş ve ardından da ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile görevden alınmıştı.

DEVLET DENETLEME KURULU HAREKETE GEÇTİ!

Devlet Denetleme Kurulu’nun müfettişleri bugün ÖSYM’nin Bilkent yerleşkesine giderek bazı incelemelerde bulundular. KPSS’de çıkmış yaklaşık 30 sorunun bir yayınevinin yayınladığı kirapçıkta da aynı şekilde yer aldığı müfettişlerce tespit edildi. Bunun üzerine de hiç vakit kaybedilmeden Devlet Denetleme Kurulu’nun yetkilileri yaşanan soru skandalı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Bu şekilde ÖSYM’deki KPSS soru skandalı yargıya intikal ettirilmiş oldu.

KPSS SINAVI İPTAL Mİ OLDU?

Bu son gelişmeyle beraber artık KPSS sınavının iptal edilmeme ihtimali kalmadı. Yalnız bu konuda henüz bir resmi açıklama yapılmadı. Muhtemelen bu açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak ve 2022 KPSS Lisans sınavının iptal edildiğini duyuracak. KPSS sınavının tekrarlanacağını ilan edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamayı çok kısa bir süre içerisinde yapması bekleniyor.

YENİ KPSS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İptal edilmesi muhtemel 2022 KPSS sınavının yerine yapılacak olan yeni sınavın tarihi de araştırılmaya başlandı. Ancak burada çok zorlu bir süreç yaşanıyor. Türkiye’de merkezi sınavlar ÖSYM tarafından organize ediliyor. 2022 KPSS Lisans sınavına ilişkin yaşanan soru skandalının sorumluları bulunmadan ÖSYM’nin bu sınavı tekrarlaması çok sağlıklı olmayacaktır. Bunun için de hızlı bir şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Ancak yeni KPSS sınavının Eylül ayının ilk haftası yapılması bekleniyor.