ÖTV indiriminde son dakika gelişmesi! 2022 ÖTV düzenlemesi ile otomobil fiyatları ne zaman düşecek?

Türkiye’de TOGG heyecanı ile birlikte gündeme gelen ÖTV düzenlemelerinde ÖTV indiriminin olup olmayacağı merak konusu oldu. ÖTV indirimi olacak mı, otomobillerde fiyatlar düşecek mi? 2022 ÖTV indirimi ne zaman uygulanacak? İşte detaylar…
ÖTV indiriminde son dakika gelişmesi! 2022 ÖTV düzenlemesi ile otomobil fiyatları ne zaman düşecek?

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme sonrasında ÖTV indirimi ile ilgili son gelişmeler yeniden gündeme gelmişti. ÖTV indirimi son dakika gelişmeleri ve otomobil fiyatlarındaki güncellemeler, araç satın almayı düşünen ve piyasada bulunan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araç piyasasındaki son gelişmeleri yorumladı. Vatandaş, 2022 ÖTV indirimi ve düzenlemeleri hakkında son gelişmeleri merak ediyor. İşte detaylar…

ÖTV İNDİRİMİNDE SON DAKİKA GELİŞMESİ

Resmi Gazete’de geçtiğimiz ay yayımlanan ÖTV düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın motorlu araçlardaki ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve matrahlarının alt ve üst sınırlarını 23 katına kadar artırabileceği ya da sıfıra indirebileceği açıklanmıştı. Bu gelişmeyle birlikte ÖTV indiriminin olup olmayacağı merak konusu oldu. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç’tan kritik açıklamalar geldi.

MASFED BAŞKANI ERKOÇ’UN AÇIKLAMALARI

ÖTV indiriminde son dakika gelişmesi! 2022 ÖTV düzenlemesi ile otomobil fiyatları ne zaman düşecek?

Bilindiği üzere son dönemlerde ikinci el araç piyasasında satışlar durma noktasına kadar geldi. MASFED Başkanı Erkoç, ÖTV indirimi beklentilerinin piyasaları olumsuz şekilde etkilediğini ifade etti. Aydın Erkoç açıklamasında, “Maliyet artışları, döviz kurunun dalgalı seyri ve arz talep dengesinde yaşanan sıkıntılar, sektörü olumsuz etkilerken, otomobil sahibi olmayı da zorlaştırdı. Yaz aylarının gelmesi ve bayramın yaklaşması, sektörün hareketli günler geçirmesini sağlamıştı. Ancak şu an piyasa durma noktasına geldi” sözlerini dile getirdi.

“FİYATLARIN DÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Erkoç, piyasaları olumsuz şekilde etkileyen ve fiyat artışlarına neden olan birçok faktörün olduğunu vurgularken, “Pandemi sebebiyle yaşanan çip krizi ve lojistik sıkıntısı da hala devam ediyor. Piyasaya araç girişinin olmamasının yanında stokçuluk yapılması da fiyatları yükselten etmenlerden biri. Bu sorunların yanı sıra son dönemde gündeme gelen ÖTV indirimi söylentileri de tüketicilerin beklemeden kalmasına sebep oldu. Günümüz koşullarında kısa vadede ÖTV indiriminin yapılacağını ya da fiyatların düşeceğini düşünmüyoruz” dedi.