Pandemide 6. Dalga Patladı! Sağlık Bakanı Koca'dan Son Dakika Açıklaması: Yeniden Kapanma Olur Mu, Maske Yasağı Geri Gelecek Mi?

Koronavirüs salgını tam bitti derken yaz mevsiminde olunmasına rağmen yeniden artış göstermeye başladı. Kurban Bayramı sonrası korkulduğu üzere vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandı. Peki, yeniden kapanma gelir mi, maske yasağı tekrar gelecek mi?
Pandemide 6. Dalga Patladı! Sağlık Bakanı Koca'dan Son Dakika Açıklaması: Yeniden Kapanma Olur Mu, Maske Yasağı Geri Gelecek Mi?

Tüm dünya yeniden koronavirüs salgını ile karşı karşıya kaldı. Avrupa ülkelerinde maske yasağı yeniden tartışmaya açılırken yaz mevsiminde olunmasına rağmen artan vaka sayıları sonbahar öncesi bir kere daha alarm zillerinin çalmasına neden oldu. 

Konu hakkında son dakika açıklaması ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Bakan Koca artan vaka sayıları nedeni ile yeni uyarılarda bulunurken "yeniden kapanma olacak mı, pandemi yasakları geri gelir mi, yeni koronavirüs yasakları olur mu?" sorularına yanıt verdi. 

KORONAVİRÜS YASAKLARI GERİ GELECEK Mİ, YENİDEN KAPANMA OLUR MU?

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında Avrupa'daki dalgayı Türkiye'nin 4-5 hafta önce görmeye başladığını belirterek an itibari ile günlük vaka sayısında Almanya, İtalya, Fransa gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinde yüzbinleri geçen vaka sayısına dikkat çekti. Bakan Koca "Bizde ise giderek artan bir vaka sayısı olduğunu görüyoruz. Vaka sayısının artışı ile birlikte hastane yükü aynı oranda artmıyor. Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O anlamda ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz "diyerek artışın aynı oranda olmadığını dile getirdi. 

Pandemide 6. Dalga Patladı! Sağlık Bakanı Koca'dan Son Dakika Açıklaması: Yeniden Kapanma Olur Mu, Maske Yasağı Geri Gelecek Mi?

MASKE YASAĞI GERİ GELECEK Mİ, YENİDEN MASKE TAKMAK ZORUNLU OLUR MU?

Pek çok kişinin merak ettiği maske yasağı konusuna da değinen Bakan Koca "Bugüne özel değil bu, salgında, bu pandemide bizim elde ettiğimiz bir sonuç, bir kazanım olduğunu görüyoruz. Kalabalık ortamlarda riskli isek maskeyi takmamız gerektiğini, eğer kendimizde üst solunum yolu enfeksiyonu belirtisi mevcut ise başkasına bulaştırmamak için maskeyi zaten takmak gerektiğini biliyoruz" diyerek herkesi aşı olmaya çağırdı. 

Koranavirüs salgının tamamen bitmeyeceğinin altını çizen Bakan Koca panik havası oluşturmaya gerek olmadığını, herkesin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak aşılarını düzenli olarak yaptırmaları konusunda uyardı.