Piyasalarda ralli sesleri! Haftanın son işlem gününde dolar ve altın fiyatları 2 Haziran!

Haftanın son işlem gününe piyasaların nasıl başladığı merak ediliyor. ABD borç tavanı krizinin çözülmesi pozitif bir etki yaparken altın fiyatlarında yükseliş ivmesi devam ediyor. Dolar kurunda ise kademe kademe artış sürüyor. Altın ve dolar ne kadar?
Piyasalarda ralli sesleri! Haftanın son işlem gününde dolar ve altın fiyatları 2 Haziran!

Piyasalarda haftanın son işlem gününde ilk fiyatlar belli oldu. Piyasalarda pozitif bir hava etkili olurken bu durum fiyatlamalara da yansıyor. Uzun bir süredir ABD borç tavanı krizinin nasıl sonuçlanacağına dair belirsizlik yaşanırken bu belirsizlik tamamen ortadan kalktı. Bu durum da tüm piyasaları rahatlattı. Peki altın ve döviz fiyatlarında bugünün görünümü nedir?

ALTIN FİYATLARINDA RALLİ İZLERİ!

Altın fiyatları yaşanan gelişmelerden oldukça pozitif bir şekilde etkilendi. Bir süredir yükselme konusunda zorluk yaşayan ons altın çıkış ivmesini arttırdı. Bu hafta başında 1.950 dolar seviyesinin aşağısında olan ons altın şu anda 1.981 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yatırımcılar şimdi ons altının haftanın kapanışını 2.000 doların üzerinde yapıp yapamayacağını tartışmaya başladılar.

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYELER!

Gram altın için ise tam bir bahar havası yaşanıyor. Hem ons altın yükseliyor hem de dolar kuru çıkıyor. İki taraftan da fiyat artışı desteklenirken gram altının fiyatı 1.331 TL’ye kadar yükseldi. Bu fiyat ekran fiyatı olarak tabir edilen bankalar arası piyasalardaki gram altın fiyatını ifade ediyor. Bu fiyat üzerinden gram altın işlemi yapılamıyor. Bundan dolayı serbest piyasadaki gram altın fiyatı da merak konusu olabiliyor. Kuyumcuların şu anda gram altın fiyatının 1.388 TL olduğu bildirildi.

DOLAR KURU 21 TL SINIRINDA!

Dolar kuru üzerinde uygulanan baskının seçim sonrasında kaldırıldığı ve kurun yükselmesine izin verildiği görülüyor. Hafta başından itibaren dolar kuru kademe kademe yükseliyor. Haftaya 19,96 TL’den başlayan dolar kuru bugün 20,90 TL’den işlem görüyor. 4 günde neredeyse 1 TL yükselen dolar kurunun bu haftayı hangi seviyeden kapatacağı merak konusu oluyor. Serbest piyasada ise dolar kuru 21,30 TL’den işlem görüyor.

Öte yandan euro kurunun ekran fiyatının 22,56 TL, serbest piyasa fiyatının ise 22,95 TL olduğu bildirildi.