PTT bursluluk parası sorgulama nasıl yapılır?

PTT bursluluk parası sorgulama nasıl yapılır, e devletten bursluluk parasına nasıl bakılır gibi başlıklar yazı içerisinde yer almaktadır. Yazıda ayrıca sosyal kartlardan da bahsedilmiştir. Bu yazıdan yardım alarak PTT bursluluk parasını sorgulayabilirsiniz.
PTT bursluluk parası sorgulama nasıl yapılır?

PTT bursluluk parasını öğrenme iki şekilde yapılabilmektedir. PTT bursluluk parası sorgulama işlemi için yararlanılabilecek ilk seçenek e devlet sistemidir. Uygulama olarak indirilebilen e devlet yalnızca tarayıcıdan da açılabilmektedir. Bursluluktan devlet belgesi çıkarmaya kadar pek çok alanda e devlet uygulamasından yararlanılabilmektedir.

PTT resmî web sitesi kendi bursluluk programının sonuçlarının yer aldığı bir alandır. Bu alanda yalnızca burslulukla ilgili işlemler değil kargo ve taşımacılık ile ilgili detaylar da yer almaktadır.

E devlet Üzerinden PTT Bursluluk Parası Sorgulama

PTT bursluluk parası sorgulama nasıl yapılır?

Online ortamdan PTT bursluluk ücretine bakma işlemini öğrenciler kendi adlarına bilgisayardan ya da telefondan yapabilir. Burs ya da harçlık ödemesinin yatıp yatmaması e devlet sisteminden kolayca sorgulanabilmektedir.

E devlet sistemine 15 yaşını dolduran TC vatandaşları kendilerine özel şifre ile girebilmektedir. 15 yaşını dolduran bireylerin e devlet üyelikleri yok ise burs için vekil de gösterilebilmektedir. 15 yaşından küçük kişiler için veli ile burs sorgusu yapması zorunludur.

Öğrenciler burs sorgusu yapar ilen aşağıda yer alan adımları izleyebilmektedir:

  • Tarayıcıdan e devlet sistemine giriş yapılmalıdır.
  • Ardından ana ekranda yer alan PTT ya da PTT ödeme sorgu kısımlarına basılmalıdır.
  • Buradan PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri seçeneğine tıklanmalı ve sorgulama başlatılmalıdır.
  • Ödeme var ise ekranda güncel olarak belirecektir.

PTT Resmî Sitesinden Bursluluk Parası Sorgulama

PTT sitesinden bursluluk ücretini araştırmak isteyen bireylerin tarayıcı kullanması gerekmektedir. PTT bursluluk parası sorgulama yapılır iken ana sayfada yer alan canlı destekten de yardım alınabilmektedir.

Sosyal Kartlara Yatan Ödemeleri Sorgulama

Kartlara yatan ödemeleri öğrenmek için yukarda yer alan yöntemlerden farklı bir yöntemi deneyebilirsiniz. PTT çağrı merkezi numarası ile doğrudan müşteri temsilcilerine ulaşarak kartınızda para olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

PTT bursluluk parası sorgulama amacı ile çağrı merkezinin aranması sırasında telefona SMS gönderilecektir. Bu SMS içerisinde yer alan linke tıklanarak bursluluk ile ilgili sorgu işlemi tamamlanabilmektedir.