Resmi Gazete'de yayınlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığı açıklandı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs seçimlerinin resmi sonuçları Resmi Gazete’de açıklanırken kararda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mal varlığı da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mal varlığı listesinde neler var?
Resmi Gazete'de yayınlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığı açıklandı!

28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin resmi sonuçları belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bugün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında sonuçları ilan etti. Seçim sonuçlarına dair kararın içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olurken YSK’ya bildirdiği mal varlığı beyanı da yer aldı. 2018 yılında da mal varlığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arada geçen sürede mal varlığında hangi değişiklikler olduğu da ortaya çıktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÜZERİNE KAYITLI TAŞINMAZLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın mal varlıkları açıklandı. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baba ocağı olan Rize’nin Güneysu ilçesinde Dumankaya Köyü’nde 2.000 metrekare büyüklüğünde bir arazisi bulunuyor. Bu arazinin değeri listede 10.000 TL olarak yer aldı. Arazinin 1988 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine geçtiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Üsküdar’da Kısıklı’da da bir konutu olduğu bildirildi. Konutun değeri yaklaşık 15 Milyon TL olarak bildirildi. Bu konutun 2019 yılında edinildiği yine kararda yer aldı.

BANKA HESAPLARINDAKİ PARASI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bankada bulunan parası da mal varlığında yer aldı. Buna göre Albaraka Türk Merkez Şubesi’nde 1 Milyon 346 Bin 614 TL, Albaraka Türk Altunizade şubesinde 96 Bin 723 TL, Ziraat katılım Bankası’nda 411 Bin 541 TL ve kendisinde de 30 Bin TL olduğu belirtildi.

KARDEŞİNE 5 MİLYON TL BORCU VAR!

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’a 5 Milyon 390 Bin TL borcu olduğu açıklandı. Bir önceki mal bildiriminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Gür isimli bir iş adamına 2 Milyon TL borcu olduğu yer almıştı. Yeni bildirimde bu borcun ortadan kalktığı ama kardeşi Mustafa Erdoğan’a borçlandığı yer aldı.

resmi-gazete.jpg

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018’de verdiği mal varlığı bildiriminde oğlu Ahmet Burak Erdoğan’dan 500 Bin TL alacaklı olduğu da yazıyordu. 2023 yılındaki bildirimde ise alacaklı olduğu kimsenin bulunmadığı yer alıyor.