Reuters'ten yeni kabine iddiası! Bakan olacak 3 ismi açıkladılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumartesi günü açıklayacağı yeni kabine hakkında Reuters dikkat çeken bir habere imza attı. Reuters yeni kabinede yer alacak 3 ismi açıklayarak büyük bir iddiada bulundu.
Reuters'ten yeni kabine iddiası! Bakan olacak 3 ismi açıkladılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineye kimleri alacağı çok büyük merak konusu oluyor. Bu duruma dair spekülasyonlar yapılırken isimler havada uçuşuyor. Yeni kabine Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de yemin etmesinin ardından kamuoyuna ilan edilecek. Ancak daha önce de benzer konularda doğru bilgileri aktarmış olan Reuters net bir iddiada bulundu. 3 isim açıklayan Reuters bu isimlerin yeni kabinede bakan olarak görev almalarının kesin olduğunu duyurdu.

EKONOMİNİN BAŞINA MEHMET ŞİMŞEK GEÇİYOR İDDİASI!

Reuters’in verdiği bilgilere göre kabinede olmasına kesin gözüyle bakılan ilk isim Mehmet Şimşek oldu. Mehmet Şimşek’e Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevinin teklif edildiği ama bunu kabul etmediği ifade edildi. Direkt olarak icranın başında olmak isteyen Mehmet Şimşek yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapacak. Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçmesi Reuters’e göre taşları yerinden oynatacak. Ortodoks ve ortodoks olmayan politikaların karma bir şekilde uygulanacağı bildirilirken büyük bir ihtimalle Merkez Bankası Başkanı’nın da Mehmet Şimşek tarafından değiştirileceğine dikkat çekildi.

YENİ BAKANLAR HAKAN FİDAN VE İBRAHİM KALIN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesinde yer alacak diğer iki ismin ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olacağı yine Reuters tarafından iddia edildi. Hakan Fidan’ın ismi İçişleri Bakanlığı’nda, İbrahim Kalın’ın ismi ise Dışişleri Bakanlığında geçiyor. Ancak bu konuda biraz esnek bir durumun olduğu bildirildi.

İbrahim Kalın’ın ve Hakan Fidan’ın hangi bakanlıklarda görevlendirilecekleri netleşmedi. Reuters’in elde ettiği bilgilere göre bu bakanlıkların mevcut bakanları görevlerine devam etmesi yönünde karar alınırsa Hakan Fidan ile İbrahim Kalın farklı bakanlıklarda görevlendirilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimlere yeni kabinede, hangi görevleri vereceği Cumartesi günü belli olacak.