Sağlık Bakanlığı MHRS e-nabız üzerinden devlet hastanelerine kolay randevu almanın yolu

Devlet hastanelerinden internet üzerinden randevu almak oldukça zor bir hale geldi. Peki Sağlık Bakanlığı MHRS ve e-nabız üzerinden hastane randevusu nasıl alınır? Devlet hastanesinden randevu almanın en kolay yolu nedir?
Sağlık Bakanlığı MHRS e-nabız üzerinden devlet hastanelerine kolay randevu almanın yolu

Türkiye'de devlet hastanelerinden vatandaşların randevu almaları oldukça zorlaştı. Sağlık Bakanlığı'nın oldukça gelişmiş bir sistemi olsa da çok sayıda şehirde hastaneler çeşitli yetersizliklerden dolayı vatandaşların randevu taleplerine cevap veremiyorlar. İnternet üzerinden randevu almak isteyen vatandaşlar açık randevu bulamadıkları için doktor muayenesine gidemiyor veya özel hastanelere giderek yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyorlar. Peki Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden kolay randevu alma yolu nedir? Devlet hastanesinden en kolay şekilde nasıl randevu alınır? 

MHRS ÜZERİNDEN ADIM ADIM KOLAY RANDEVU ALMA YOLU!

Sağlık Bakanlığı tarafından uzun bir süredir verilen hizmet gereği vatandaşlar Merkezi hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması ile istedikleri hastaneden randevu alıp tedavi olma imkanına sahipler. Ancak son aylarda vatandaşlar MHRS üzerinden randevu alamıyorlar. Tüm açık randevular dolu olurken vatandaşlar devlet hastanelerinden kolay bir şekilde nasıl randevu alabileceklerini merak ediyorlar. Bunun aslında çok kolay bir yolu bulunuyor. 

Sağlık Bakanlığı MHRS sistemine giren vatandaşlar yaşadıkları şehirlerde tedavi almak istedikleri hastaneyi, gitmek istedikleri hastalık bölümünü, muayene olmak istedikleri doktoru dahi seçebiliyorlar. Randevu arama ekranında 2 haftalık tarih için randevu sorgulanabiliyor. Randevu arama yapıldığında vatandaşlar belirlenen tarihlerde uygun bir randevu olmadığı yönünde bir mesaj ile karşılaşıyorlar. Bu mesajın sağ altında "Talep" yazılı bir buton bulunuyor. Bunu tıklayarak vatandaşlar kolay randevu alabilmek için işlemi başlatabiliyorlar. 

"Talep" butonu tıklandığında vatandaşlara açık randevu olduğunda SMS yoluyla bilgilendirme yapılıyor. Randevular açıldığında vatandaşların cep telefonlarına bir bilgilendirme mesajı geliyor ve randevu alabilecekleri bildiriliyor. Bu mesajı aldıktan sonra MHRS sistemine giriş yapan vatandaşlar randevu oluşturma işlemlerini baştan yaparak kesin olarak randevu alabiliyorlar. Açık olan randevular bir süreliğine o vatandaşlara seçim yapmaları için ayrılıyor. O süre dolana kadar randevu alınabiliyor. Süre sonunda ise belirtilen randevular tüm vatandaşlara açılıyor.